Log in
A+ A A-

Ανασχηματισμός: Τα σχόλια των Βρετανικών ΜΜΕ

Εκτενή ρεπορτάζ για τον ανασχηματισμό της ελληνικής Κυβέρνησης φιλοξενεί ο Βρετανικός Τύπος της Τρίτης, με τα δημοσιεύματα να εστιάζουν, κατά κύριο λόγο, στην επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη για την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Αναλύοντας το βιογραφικό και την πρότερη σταδιοδρομία του νέου Υπουργού Οικονομικών, οι Financial Times τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κομματικό στέλεχος, αν και θυμίζουν ότι, κατά το παρελθόν, υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημἰτη.  Παράλληλα, τονίζεται ότι, αν και ο λόγος του κ. Χαρδούβελη είναι ήπιος, εντούτοις αναμένεται να παρουσιαστεί πιο σκληρός στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Στην αντίπερα όχθη, η εφημερίδα Guardian χαρακτηρίζει τον Γκίκα Χαρδούβελη "μεταρρυθμιστή", αναφέροντας πως πρόκειται για ένα στέλεχος με κύρος και περισσότερο γνωστό στο εξωτερικό παρά εντός των ελληνικών συνόρων.

Τέλος, ασκείται κριτική στην στάση της Τρόικα απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα, αφού εκφράζεται ο φόβος πως, εφόσον ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις, η χώρα θα κινδυνεύσει άμεσα με πολιτική αποστεθροποίηση.