Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Good News: IBM & Dow Chemicals συνεργάζονται για την παρουσία τους στην Ελλάδα

  • Written by 

Στη δημιουργία κέντρου για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων (Information Systems Delivery Center) στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Dow Chemical Company, αξιοποιώντας την εξειδίκευση της IBM στον τομέα των υπηρεσιών.


Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αρχικά θα εστιάσει στην αξιοποίηση υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργιών και διαχείρισης έργων υποδομής πληροφοριακών συστημάτων. Οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από τα κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα, κατά τη διάρκεια του 2014.

Λειτουργώντας ως κόμβος για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, η IBM θα αξιοποιήσει τις εγχώριες δεξιότητες και το ταλέντο του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων της Dow διεθνώς, με ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση σε αναδυόμενες γεωγραφίες.

Η IBM αρχικά θα παράσχει υπηρεσίες διαχείρισης έργων και υπηρεσίες υποδομών πληροφοριακών συστημάτων, με προοπτικές επέκτασης σε τομείς, όπως η ανάλυση επιχειρηματικών δεδομένων και η υποστήριξη λογισμικού, αξιοποιώντας το Κέντρο Εξειδίκευσης (Center of Competence) για Big Data και Business Analytics στην Ελλάδα, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα.
Η IBM παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων στη Dow μέσω πολλαπλών διεθνών κέντρων (Service Delivery Centers), με υπηρεσίες σε 60.000 χρήστες, σε 11 γλώσσες, σε 54 χώρες και σε 6 ηπείρους.

«Η συνεργασία μας αποδεικνύει τη διαρκή δέσμευσή μας στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος ενός αυξανόμενου αριθμού καινοτόμων επιχειρήσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας στην τοπική αγορά» δήλωσε ο Andrew N. Liveris, πρόεδρος και CEO της Dow Chemical Company.

Η Ginni Rometty, πρόεδρος και CEO της ΙΒΜ, ανέφερε από την πλευρά της: «Πιστεύουμε ότι τόσο η Dow όσο και η IBM θα ωφεληθούν από την καινοτομία που πηγάζει από μια νέα γενιά ταλέντου και υψηλής εξειδίκευσης που είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Προσβλέπουμε στην ευκαιρία να συμβάλουμε στην υλοποίηση της καθοδηγούμενης από την αγορά στρατηγικής της Dow».