Παύθηκε ο χειρουργός της Τζόαν Ρίβερς
- Written by C.Athanasatos
Άμεση ήταν η αντίδραση της Κλινικής του Μανχάτταν στην οποία υπέστη το μοιραίο καρδιακό επεισόδιο η γνωστή ηθοποιός Τζόαν Ρίβερς, αφού ο προϊστάμενος ιατρός, υπεύθυνος για την χειρουργική επέμβαση, απομακρύνθηκε από την θέση του.
Υπενθυμίζεται ότι η Τζόαν Ρίβερς σταμάτησε να αναπνέει κατά την διάρκεια επέμβασης στις φωνητικές χορδές της, στην Κλινική Yorkville Endoscopy της Νέας Υόρκης. Επρόκειτο για μια - θεωρητικά - επέμβαση "ρουτίνας", προκειμένου η ηθοποιός να διορθώσει ένα πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί και να είναι έτοιμοι για τις προσεχείς καλλιτεχνικές υποχρεώσεις της. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mount Sinai όπου και εξέπνευσε περίπου μια εβδομάδα αργότερα.
Όπως ανέφερε στο CBS εκπρόσωπος της Κλινικής, ο Δρ. Κοέν δεν πραγματοποιεί πλέον χειρουργικές επεμβάσεις εκεί, με το γεγονός να φαίνεται πως σχετίζεται άμεσα με τον θάνατο της Ρίβερς.
Πάντως, οι συνθήκες υπό τις οποίες υπέστη την ανακοπή η Τζόαν Ρίβερς εξακολουθούν να διερευνώνται και δεν αποκλείεται να ασκηθούν ακόμη και ποινικές διώξεις για αμέλεια.