Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

"Θηλυκός ιππότης" η Αντζελίνα Τζολί

  • Written by 

Με τον τίτλο «ντέιμ» έχρισε την Αντζελίνα Τζολί η βασίλισσα Ελισάβετ σε μια ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο τίτλος «ντέιμ» είναι το αντίστοιχο του «σερ» για τους άνδρες που χρίζονται ιππότες. Η βασίλισσα τίμησε την δημοφιλή ηθοποιό και αντιβίστρια για την προσφορά της στην ευαισθητοποίηση απέναντι στην σεξουαλική βία στις εμπόλεμες ζώνες αλλά και για τις υπηρεσίες της στην βρετανική εξωτερική πολιτική. Το όνομα της Τζολί ήταν στη λίστα των βραβευθέντων για το 2014 της διπλωματικής υπηρεσίας της Βρετανίας.

Στη λίστα των τιμώμενων προσώπων, περιλαμβάνονται επίσης ο τρεις φορές βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις, που χρίστηκε «Ιππότης», ο επιτυχημένος στην αμερικανική τηλεόραση Ντέμιαν Λιούις και η βετεράνος ηθοποιός του βρετανικού κινηματογράφου και θεάτρου Μάγκι Σμιθ, τιμημένη με δύο Οσκαρ. Τιμητικούς τίτλους πήραν, ακόμη, ο βιογράφος των «Μπιτλς» Χάντερ Ντέιβις και η συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Μπούκερ.