Log in
A+ A A-

Μενέλαος Κανάκης - “Reflections of Life”

Μόλις κυκλοφόρησε από την FM RECORDS το δεύτερο ψηφιακό Αλμπουμ "Reflections of Life" του Μενέλαου Κανάκη Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή, συνεργάτη του Θεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Αντίστιξη» και Συντονιστή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 14 νέες μουσικές ορχηστικές συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από μελωδία, ρομαντισμό και συναίσθημα. Μουσικές συναρπαστικές και ιδιαίτερες που γεννούν εικόνες, ταξιδεύουν και γαληνεύουν.

 

Ο Μενέλαος Κανάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική στην εφηβική του ηλικία παίζοντας πλήκτρα. Ακολούθησε η ενασχόλησή του και με την κιθάρα και συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα με τοπικές εμφανίσεις και μουσικές βραδιές. Η αγάπη του για τη μαγεία και το απέραντο της ανθρώπινης ψυχής μεταφράστηκε σε σπουδές στην Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας καθώς και στο δεύτερο πτυχίο του στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο των Ακαδημαϊκών του σπουδών σαν ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής.
Δεν άφησε όμως και τη μεγάλη του αγάπη για τη μουσική με την οποία ασχολείται ανελλιπώς κυρίως με :
• Τη σύνθεση και την ενορχήστρωση δικής του μουσικής,
• Την επιμέλεια βίντεο για τις μουσικές του συνθέσεις.
• Τη συγγραφή στίχων.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος :
«Εκεί που η αγάπη συνδυάζεται με τον έρωτα γεννιέται η μουσική που για μένα εκφράζεται παίζοντας κιθάρα και πλήκτρα.
Ο πλούτος των συναισθημάτων, της βίωσης της ανθρώπινης υπόστασης και του προσώπου σε όλες τους τις εκδοχές, όταν μετατρέπονται σε μουσική μπορούν να πουν τα πάντα ή και ακόμα περισσότερα, χωρίς λέξεις.
Μουσική είναι τα πάντα γύρω μας και εντός μας... Από τον χτύπο της καρδιάς μέχρι το θρόισμα των φύλλων στο άγγιγμα του ανέμου και τον παφλασμό του κύματος κάτω από την πανσέληνο. Το άθροισμα των στιγμών μας στις οποίες εναλλάσσονται η μελωδία και ο σκοπός και συνθέτουν το ρεπερτόριο της ύπαρξής μας».

Το δεύτερο αυτό άλμπουμ με τίτλο "Reflections of Life" by Menelaos περιλαμβάνει τα ακόλουθα κομμάτια που κινούνται μέσα σε ένα πλαίσιο αρμονίας, γαλήνης και εναλλαγής μουσικής ατμόσφαιρας και χρωμάτων:

Tracklist:
1. As Long as There is Love
2. Memories
3. First Time Last Chance
4. One More Dance
5. Black Swan
6. Tell Me
7. Lovers Nights
8. Those Moments
9. Reflections of Life
10. Summer Moon Ballad
11. When You Fall in Love
12. Time is Flying
13. Waves ( RMX )
14. Thalassa

Σύνθεση / Ενορχήστρωση : Μενέλαος Κανάκης
Επιμέλεια Φωτογραφίας : Βασίλης Μπουτζώνας
Επιμέλεια Εξώφυλλου : Βασίλης Μπουτζώνας
Επιμέλεια ήχου / Mastering : Βασίλης Μπουτζώνας
Φωτογραφία Εξώφυλλου: Μενέλαος Κανάκης

Όπως λέει ο ίδιος ο κ. Κανάκης :

"Το «Reflections of Life» είναι η μουσική αποτύπωση των διαφορετικών εκφάνσεων και εκφράσεων της ζωής. Ένα μουσικό ταξίδι με συναισθήματα και βιώματα που μεταφράστηκαν σε νότες. Κάθε κομμάτι είναι περισσότερο κομμάτι ψυχής και συναισθήματος όπως εξελισσόταν ενώ το ενορχήστρωνα.

Μουσικές συνθέσεις φτιαγμένες με αγάπη από αγάπη όπως το «As Long as There is Love»

Γεμάτα αναμνήσεις ή για να συνδεθούν με αναμνήσεις όπως το «Memories»

Άλλωστε ζούμε μία και μοναδική φορά αλλά είναι η πρώτη φορά μα τελευταία μας ευκαιρία να μη σπαταλήσουμε τη ζωή μας «First Time Last Chance»

Μακάρι να μπορούμε να τη ζούμε με τρόπο που δεν θα θέλουμε να τελειώσει, συνειδητοποιημένοι ότι ενώ δεν μπορεί να είναι μια αδιάκοπτη και αδιάκοπη ευτυχία , μπορούμε να επιθυμούμε μέχρι την τελευταία στιγμή «One More Dance»

Γιατί η ομορφιά βρίσκεται στη σπανιότητα αλλά γιααυτή τη σπανιότητα αξίζει η ομορφιά «Black Swan».

Γιατί η σχέση είναι μέρος της ομορφιάς όχι επειδή είναι εύκολη, αλλά έκφραση και μοίρασμα, αυτά που έχουμε να πούμε, αυτά που αξίζει να ακούσουμε «Tell me».

Και το αποκορύφωμα του σχετίζεσθαι αναβλύζει στην ερωτική σχέση και τη συντροφικότητα «Lovers Nights».

Όχι όμως για να ζούμε για τις στιγμές αλλά να ζούμε τις στιγμές «Those Moments».

Ώστε να αισθανόμαστε την ουσία και όχι απλά το περιεχόμενο της ζωής «Reflections of Life».

Όπως κάποια βράδια καλοκαιριού με πανσέληνο που η ψυχή ταξιδεύει με τον αντικατοπτρισμό του φεγγαριού στη ράχη της θάλασσας «Summer Moon Ballad».

Όπως όταν ερωτεύεσαι την ίδια τη ζωή και υπερασπίζεσαι το να υπάρχεις ερωτικά «When You Fall in Love».

Αφού ναι μεν ο χρόνος ρέει σαν νερό αλλά μπορεί και αξίζει να μην σκορπιέται «Time is Flying».

Ακόμα και αν η ζωή μοιάζει με τη θάλασσα που άλλοτε είναι φιλική τρυφερή και γαλήνια και άλλοτε χρειάζεται να παλέψουμε με τα κύματά της για να μη χάσουμε την πορεία μας «Waves».

Αλλά τι μπορεί να μας ταξιδέψει και να αγκαλιάσει τη ματιά και την ψυχή περισσότερο από τη θάλασσα «Thalassa».

Το «Reflections of Life» είναι αφιερωμένο στην ίδια τη ζωή, με ευγνωμοσύνη για τα καλά αλλά και τα αρνητικά της. Τη ζωή που έχει τους δικούς της τρόπους να μας ωριμάζει και να μας εμπλουτίζει μέσα και από τις δυσκολίες ακόμα και όταν δεν το καταλαβαίνουμε.

Αφιερωμένο στους αγαπημένους μου ανθρώπους καθώς και ανθρώπους που σημάδεψαν το δρόμο μου κάνοντάς τον πιο εύκολο αλλά και πιο δύσκολο, γιατί σε κάθε εκδοχή μου δίνουν την ευκαιρία να επιλέγω να γίνομαι καλύτερος και πιο ανθρώπινος.

Αφιερωμένο κυρίως στη γυναίκα μου την Άννα που είναι η πιο γλυκιά μελωδία στη ζωή μου, αφού κάτι δικό της είναι μέσα σε κάθε μου σύνθεση και μοιράζεται μαζί μου τη μεγάλη μου αγάπη για τη μουσική."

Το πρώτο ψηφιακό άλμπουμ του κ. Κανάκη κυκλοφόρησε από την FM RECORDS το Μάιο του 2016 με 14 ορχηστρικές συνθέσεις και τίτλο "Moments" by Menelaos:

https://www.youtube.com/watch?v=G3PYgXbpW8k&t=6s .

Το 2017 το κομμάτι "Waves" συμπεριλήφθηκε μαζί με συνθέσεις διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών ( Μίκης Θεοδωράκης, Μίμης Πλέσσας, Ευάγγελος Μπουντούνης, Μιχάλης Κουμπιός κ.α ) στο επετειακό άλμπουμ της FM Records με ορχηστρική μουσική για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Συνολικά συνθέσεις του επίσης περιλαμβάνονται στα συλλογικά άλμπουμ της FM Records με ορχηστρική μουσική:

(2018) Greek Breakfast http://fmrecords.net/greek-breakfast/

(2017) 30 Years FM Records http://fmrecords.net/30-years-of-fm-records/

(2016) Tours of Athens http://fmrecords.net/tours-of-athens/

(2016) Aegean Lounge Experience http://fmrecords.net/aegean-lounge-experience/

(2016) Cocktail Lounge Aegean Island http://fmrecords.net/cocktail-lounge-aegean-island/

Μουσικές του συνθέσεις έχουν επενδύσει παρουσιάσεις σε Ομιλίες και Συνέδρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπως: Πλατφόρμα Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού από την Ευρώπη για θέματα μεταναστών και προσφύγων (PERCO), Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση αιτούντων άσυλο ( SAVIAV ), Μεσογειακή Πλατφόρμα Μετανάστευσης Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου, εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, Εκπαιδεύσεις και Ομιλίες σε εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.α

- Είναι επίσης ευαισθητοποιημένος μέσα και από την επαγγελματική του εμπειρία στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τη σημαντικότητα του έργου που παρέχεται από τον ΕΕΣ, όπως και άλλες ΜΚΟ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η μουσική του βρίσκεται στην ιστοσελίδα της FM RECORDS καθώς και στις μουσικές πλατφόρμες : 24/7 Entertainment GmbH * 7 Digital * AGEDI * Altacom * Amazon Digital Services Inc. * Anghami * Audible Magic *AWA * BMAT * BuzzAngle * CJ DIGITAL MUSIC * Deezer *Dixero *eMusic * Facebook Audio ID * Fizy * Flipagram * Google Music * Gracenote * iHeartRadio *InternetQ SA* dba Akazoo * iTunes/Apple *KKBOX *Library Ideas * Freegal *Line * LOEN *MediaNet *Mondia Media *Napster *Neurotic Media *NMusic * Omnifone * Pandora *PCM Technologies * Phononet * Qobuz * Rdio* Red Touch Media * Reliance Jio * Saavn * Shazam * Simfy Africa * SiriusXM * Slacker * SoundCloud Fingerprinting *SoundCloud Go Subscription * SoundExchange * Spotify * Taihe Music Group * Telecom Italia S.p.A *Tencent *TIDAL * UMA * Vervelife * Xbox Music * Yandex LLC * Yonder *YouTube *YouTube Art Tracks *Zed Russia. Επισης στο Facebook καθώς και στη προσωπική του ιστοσελίδα www.kanakismenelaos.com