Log in
A+ A A-

Όταν η Ελευθερία Αρβανιτάκη καθήλωσε το Carnegie Hall (Δείτε Φωτογραφίες)

Στους ρυθμούς της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ταξίδεψε το κοινό που βρέθηκε στο Carnegie Hall του Μανχάταν, σε μια μουσική εκδήλωση η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η εικόνα, για όποιον βρέθηκε στο Carnegie Hall, θα μείνει αξέχαστη: Σχεδόν τρεις χιλιάδες θεατές τραγουδούσαν ταυτόχρονα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν σηκωθεί όρθιοι.  Κάποιοι άλλοι, μάλιστα, χόρευαν στα θεωρεία.  Καθώς η ώρα περνούσε, ειδικά οι νεότεροι πλησίαζαν προς την πίστα.  Γραφική φιγούρα ένας ηλικιωμένος, ο οποίος είχε προμηθευτεί μια... επιπλέον γραβάτα - την οποία κουνούσε με τα δυο χέρια - και χόρευε, κάνοντας τον γύρο της αίθουσας.  Στις γωνίες, οι γυναίκες του σεκιούριτυ κοιτούσαν απορημένες.  Κάποιες θέλησαν να κάνουν συστάσεις στον κόσμο, τουλάχιστον, να μην τραβάει βίντεο, παραβιάζοντας τους κανόνες.  Ευγενικά - στο μέτρο του δυνατού δηλαδή - οι Έλληνες θεατές τους έλεγαν ότι... δεν θα τους κάνουν το χατήρι.  Άλλωστε, οι στιγμές που ζούσαν ήταν μοναδικές.

Αν ισχυριστούμε ότι η φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη "μάγεψε" τους παρεβρισκόμενους, ενδεχομένως να κατηγορηθούμε πως χρησιμοποιούμε δημοσιογραφικά "κλισέ".  Όμως, σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το "κλισέ" αντικατοπτρίζει απόλυτα αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Νέας Υόρκης) στο φημισμένο Carnegie Hall, όπου η δημοφιλής Ελληνίδα ερμηνεύτρια τραγούδησε όλες τις γνωστές επιτυχίες της, έστω κι αν το δίωρο που διήρκησε η συναυλία αποδείχθηκε... πολύ σύντομο.

"Ήταν μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ, γεμάτη βαθιά συναισθήματα", δήλωνε λίγο αργότερα η Ελευθερία Αρβανιτάκη και, προφανώς, εννοούσε απόλυτα αυτό που είπε.  Άλλωστε, προς στιγμήν, οι περισσότεροι θεατές ίσως να ένοιωσαν πως ταξίδεψαν... κάπου στην Ελλάδα και όχι σε μια από τις πιο σημαντικές αίθουσες της Αμερικανικής Μεγαλούπολης.

Με αυτήν την συναυλία, η Ελευθερία Αρβανιτάκη πρόσθεσε το όνομά της δίπλα από αυτά της Σοφίας Βέμπο, της Μαρίας Κάλας και της Νανάς Μούσχουρη, που είχαν επίσης εμφανιστεί στο Carnegie Hall.  Παράλληλα, όμως, έδωσε και ένα ξεχωριστό μάθημα στις νεότερες γενιές για το τι εστί ελληνική μουσική. 

Στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος συμμετείχε και ο αρμενικής καταγωγής σολίστας και συνθέτης Αρα Ντινκτζιάν.