Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Αεροπορικές εταιρείες: Καταργείται σταδιακά η "έκπτωση πένθους"

Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες καταργούν την ειδική έκπτωση που προσέφεραν στα εισιτήρια επιβατών που ταξίδευαν εκτάκτως λόγω θανάτου ή σοβαρής ασθένειας συγγενών τους.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι λεγόμενες "εκπτώσεις πένθους" ήταν μια επίδειξη του κοινωνικού προσώπου των αεροπορικών εταιρειών και αποτελούσαν έναν βασικό και απαράβατο κανόνα μάρκετινγκ.  Τα τελευταία χρόνια, όμως, η πολιτική αλλάζει σταδιακά και, εντελώς αθόρυβα, η εν λόγω παροχή έχει εξαφανιστεί από τους τιμοκαταλόγους αρκετών μεγάλων εταιρειών.

Τελευταία περίπτωση ήταν αυτή της American Airlines, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν προσφέρει πλέον την "έκπτωση πένθους" στο επιβατικό κοινό, αντιπαραβάλοντας το επιχείρημα ότι υπάρχει η δυνατότητα προκειμένου να βρουν φυσιολογικές τιμές ακόμη και με κράτηση της τελευταίας στιγμής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται εδώ και αρκετά χρόνια και οι εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως είναι η Jet Blue, που υποστηρίζουν ότι εάν κάνουν ειδικές περικοπές στις τιμές θα πρέπει, μοιραία, να αυξήσουν τις αντίστοιχες των "κανονικών" εισιτηρίων, που είναι προσιτά για επιβάτες όλων των οικονομικών δυνατοτήτων.

Αντίθετα, κάποιες άλλες επώνυμες αεροπορικές, όπως η United Airlines, εξακολουθούν να διατηρούν την ειδική έκπτωση στους τιμοκαταλόγους τους.  Παρόλα αυτά, το ποσοστό είναι σχετικά χαμηλό, καθώς δεν ξεπερνάει το 5%, κάτι που σημαίνει ότι, στα υπερατλαντικά ταξίδια - δηλαδή σε ένα εισιτήριο κοντά στα 1000 δολάρια - η έκπτωση δεν θα ξεπερνάει τα 50 δολάρια, με αποτέλεσμα ο ενδιαφερόμενος να έχει, ούτως ή άλλως, πιο φθηνές επιλογές.

Αυτό που τονίζεται από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον χώρο των αερομεταφορών είναι πως οι ευκαιρίες που προσφέρουν, κατά κύριο λόγο, οι online κρατήσεις, στην ουσία έχουν καταστήσει περιττές τέτοιου είδους εκπτώσεις.