Log in
A+ A A-

Ζάκυνθος: Η Βρετανική Πρεσβεία συμβουλεύει τους "άτακτους" τουρίστες

Στην μάχη για τον περιορισμό των ακροτήτων στις περιοχές όπου παραθερίζουν τα γκρουπ Βρετανών τουριστών εισέρχεται η Πρεσβεία της Βρετανίας στην Ελλάδα, ξεκινώντας ειδική ενημερωτική καμπάνια.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα με τίτλο "Hangover Holiday", η οποία έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και βασικό στόχο να νουθετήσει τους νεαρούς Βρετανούς, προκειμένου να μην καταναλώνουν ανεξέλεγκτα μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, οδηγούμενοι σε προκλητικές συμπεριφορές με συνέπειες για τους ίδιους αλλά και την εικόνα της χώρας προς τα έξω.

Κύρια έμφαση θα δωθεί κυρίως στην Ζάκυνθο και, συγκεκριμένα, στην περιοχή του Λαγανά, που αποτελεί και ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη των Βρετανικών... parties. Για τον σκοπό αυτό, ο Βρετανός Πρέσβης, Άντριου Στάουντον, μετέβη στο νησί, όπου και συμμετείχε σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση της Πρεσβείας στην Ζάκυνθο.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του "Hangover Holiday" καθιερώνει έναν ειδικό αριθμό 24ωρης γραμμής εξυπηρέτησης των Βρετανών τουριστών, όπου θα μπορούν να καλούν προκειμένου να προληφθούν δυσάρεστα γεγονότα ή για να καλέσουν σε βοήθεια.

Ανάλογα τουριστικά θέρετρα με του Λαγανά στην Ζάκυνθο υπάρχουν στα Μάλια (Κρήτη), Φαληράκι (Ρόδος), Κάβος (Κέρκυρα) και άλλες περιοχές. Κύριο χαρακτηριστικό τους, είναι ένας ευρύς κεντρικός δρόμος περιστοιχισμένος από βρετανικού τύπου κλαμπ και παραλιακά μπαρ, όπου το - αμφιβόλου ποιότητας - ποτό ρέει άφθονο, εκατοντάδες άτομα κυκλοφορούν συνεχώς στον περιβάλοντα χώρο και, από κάποια στιγμή της νύχτας και μετά, επιδεικνύουν συμπεριφορά που ξεφεύγει από τα όρια, με τραγικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποτελέσματα. Το πιο γνωστό ίσως συμβάν - που εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς - ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 19χρονου Ρόμπερτ Σαμπάζ στον Λαγανά, ο οποίος μαχαιρώθηκε από έναν οδηγό ταξί, κατόπιν επεισοδίου που προκλήθηκε μεταξύ τους. Από τότε, είχε εκφραστεί η ανάγκη το ζήτημα να αντιμετωπιστεί δυναμικά, χωρίς όμως τα απαιτούμενα αποτελέσματα.