Log in
A+ A A-

Πυρετώδης προεκλογική προετοιμασία

Με επίκεντρο την ευρωπαϊκή διαδρομή της χώρας και τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, ξεκίνησε η προεκλογική αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό να εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι σχεδιάζει στάση πληρωμών, μετά τις δηλώσεις στελεχών του, όπως τωνΓιάννη Τόλιου, Γιάννη Μπαλάφα και Γιάννη Μηλιού.

Παρέμβαση μάλιστα στο θέμα είχαμε και από τον Υπουργό των Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος προειδοποίησε ότι η τήρηση των δεσμεύσεων είναι προαπαιτούμενο για την διαφύλαξη της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνει λόγο για εσκεμμένη και ανεύθυνη διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κομματικά επιτελεία πάντως κινούνται με ρυθμούς πυρετώδους προεκλογικής προετοιμασίας και για τούτο από το πρωί, εξελίσσονται συνεδριάσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα για να ετοιμαστούν τα ψηφοδέλτια και να διαχειριστούν προβλήματα, όπως τι θα γίνει με τη ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνουν με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, που ανακοινώνεται αύριο σε ειδική εκδήλωση, ενώ από στιγμή σε στιγμή θα έχουμε ανακοίνωση και από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού.

Σήμερα έχουμε εξελίξεις που επηρεάζουν την οικονομία σε Ελλάδα και Ευρώπη, με το δολάριο να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, στην ισοτιμία του με το Ευρώ.

Στα κόμματα τώρα, σε λίγη ώρα αναμένεται ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, προαναγγελία ουσιαστικά του νέου κόμματος, το οποίο επισήμως παίρνει το βάπτισμα του πυρός, αύριο στις 6 το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση, στο Ίδρυμα Μπενάκη. Νωρίτερα, ο Γιώργος Πεταλωτής κατέθεσε στο Πρωτοδικείο το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι «Κίνημα Αλλαγής».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που απ ότι φαίνεται κήρυξε στάση δηλώσεων για τα τοκοχρεολύσια, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, ενώ αύριο πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το θέμα της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ.

Η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία δήλωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα χθες τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.