Log in
A+ A A-

Χαρδούβελης: Συνέπεια έναντι των υποχρεώσεων

Θα πρέπει να επιδειχθεί συνέπεια έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ώστε να μην χαθεί η αξιοπιστία της Ελλάδος και να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σε εκδήλωση στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την αισιοδοξία του ότι το 2015 θα υπάρξει ανοδικό γύρισμα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, εφόσον συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική πολιτική, η δημοσιονομική εξυγίανση και ενδυναμωθεί η ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην σημερινή πανηγυρική έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, πρώτης του 2015.

Τόνισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα επηρεάζει καθοριστικά την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε ως στόχο την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τη βελτίωση του φορολογικού πλαισίου για τις επενδύσεις, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίλυση του θέματος του «επαγγελματία επενδυτή».