Log in
A+ A A-

Στον ανακριτή ο Ξηρός

Κακουργηματικές κατηγορίες για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και διακεκριμένη οπλοκατοχή αντιμετωπίζει ο Χριστόδουλος Ξηρός που στις 13:30 οδηγείται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ εντείνονται οι έρευνες της αστυνομίας για άλλα κρησφύγετα, πέραν αυτού της Αναβύσσου, και για συνεργάτες του τρομοκράτη.

Σύμφωνα με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Ξηρού, οι τρομοκράτες ετοίμαζαν χτύπημα, με εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, προκειμένου να απελευθερώσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού τους κρατούμενους για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. 

Στη γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε ένα εξαιρετικά καταστροφικό οπλοστάσιο, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει καλάσνικοφ με διόπτρες και λέιζερ ελεύθερου σκοπευτή, πιστόλια με εκατοντάδες σφαίρες, γεμιστήρες, πυροκροτητές, περισσότερα από 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, καθώς και εργαλεία για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών. 

Οι αρχές αναζητούν επίσης έναν 30χρονο άνδρα που νοίκιασε τη μονοκατοικία – κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, αλλά και μια γυναίκα,  φωτογραφία της οποίας,  βρέθηκε σε πλαστή αστυνομική ταυτότητα με το όνομα  «Ελένη Μελάνη».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ, λέγοντας ότι «είναι ντροπή που δεν έχει συγχαρεί ακόμη την αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού». Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, έκανε λόγο για «εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ» σχετικά με τη σύλληψη Ξηρού. Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; »Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από "αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο";» δήλωσε η κ. Σπυράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κ. Σπυράκη λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. πράττει το αυτονόητο και κακώς την εμπλέκει η ΝΔ στον προεκλογικό της σχεδιασμό. «Η κ. Σπυράκη εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού. Η ελληνική αστυνομία πράττει το αυτονόητο. Εκείνο που δεν είναι αυτονόητο είναι να εμπλέκει η ΝΔ την αστυνομία στον προεκλογικό της σχεδιασμό. Μήπως με αυτόν τον τρόπο θέλει να καλύψει το γεγονός ότι δεν έχει καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας εκτός από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις;» ανάφερε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικά αντέδρασαν οι ΗΠΑ στην είδηση για την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Εκπρόσωπος του State Department δήλωσε στο Mega ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τα νέα για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και συγχαίρουν τις ελληνικές αρχές και όσους συμμετείχαν στη σύλληψή του.

Σαρώνουν στο μεταξύ τα social media χιουμοριστικά σχόλια και αναρτήσεις για την μεταμφίεση του Χριστόδουλου Ξηρού και τις ομοιότητές του, όπως γράφουν οι χρήστες, με γνωστούς σελέμπριτι.