Log in
A+ A A-

Γιορτάζει τα Θεοφάνεια η χώρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα σε όλη τη χώρα ο καθαγιασμός των υδάτων, παρά το τσουχτερό κρύο και τις πολικές θερμοκρασίες. «Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους τους Έλληνες και προκοπή στην πατρίδα μας.

Τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να προχωρήσει πιο γρήγορα και να μην ξανακυλήσει. Καλή φώτιση σε όλους μας. Να είστε καλά», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Καβάλα, όπου παρακολούθησε την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων. «Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να στοχαστούμε και να αναβαπτιστούμε σε όλα αυτά που μας κάνουν πιο ανθρώπινους πιο δημιουργικούς και μας δίνουν περισσότερη ελπίδα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ακολούθως στον καθαγιασμό των υδάτων που τελέστηκε στο Κολυμβητήριο του Εθνικού, στη βασ. Σοφίας, ένας δεκάχρονος Γιώργος Ζαχαρίου βούτηξε στο νερό κι έπιασε τον Τίμιο Σταυρό.

«Τολμηρός ο πιτσιρικάς στο Κολυμβητήριο του Μετς και δικαιωματικά, πρόσωπο της ημέρας», ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο παρίσταντο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Έλενα Κουνταρά, καθώς και πολλοί επίσημοι.  

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κολωνάκι, τη Βασιλίσσης Όλγας αλλά και γύρω από το λιμάνι στον Πειραιά, όπου η τελετή τελέστηκε παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι απελευθέρωσαν δύο λευκά περιστέρια.

Στη Θεσσαλονίκη 13χρονος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό. Περισσότεροι από δέκα τολμηροί, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον δυνατό αέρα και πήδηξαν στα παγωμένα νερά της Περαίας για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.