Log in
A+ A A-

Οι πρώτες συναντήσεις του υπουργού Άμυνας

Πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας με ξένο πρεσβευτή στην Αθήνα ήταν με την Ισραηλινή Ιριτ Μπεν Αμπα Βιτάλε.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, ενώ τάχθηκε και υπέρ της συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο με τη μορφή διμερών και τριμερών σχημάτων, όπως η Κύπρος.

Ο Μικροπολιτικός των Νέων βλέπει τη συνάντηση αυτή ως πιθανή προσπάθεια του υπουργού να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν στο παρελθόν τα αντισημιτικά σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς - με κορυφαία τη δήλωση ότι οι Εβραίοι στην Ελλάδα δεν φορολογούνται.

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε χθες, Τρίτη, και με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς και τον ομόλογό του της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοφ, κάνοντας άνοιγμα και στις ΗΠΑ και στη Ρωσία.

Τη δεύτερη εκτιμάται ότι θα την επισκεφθεί σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συναντήσει αυτές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν συζήτησε αγορές νέου αμυντικού υλικού, αλλά για μεταχειρισμένο υλικό (ελικόπτερα Μπλακ Χοκ) από τις ΗΠΑ και υποστήριξη υπαρχόντων από τη Ρωσία (S-300).

Σήμερα ο κ. Καμμένος θα έχει συνάντηση γνωριμίας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.