Log in
A+ A A-

Στα λευκά η χώρα

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι χιονοπτώσεις στην Αττική. Πυκνό χιόνι έπεσε το πρωί και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι νιφάδες έφτασαν μέχρι τα νότια προάστια.

Στον έναν βαθμό Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, ενώ το θερμόμετρο σήμερα θα δείξει ως 4 βαθμούς. Κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, ο δρόμος από Πεντέλη προς Νέα Μάκρη, καθώς και η Λεωφόρος Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών.

Απαραίτητες οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας. Προσοχή συστήνεται στους οδηγούς που κινούνται στην Αττική οδό προς Παιανία, καθώς χιονίζει στην Περιφερειακή Πεντέλης. 

Στη ρίψη 500 τόνων αλατιού έχει προχωρήσει ως τώρα η περιφέρεια Αττικής, κρατώντας έτσι ανοιχτό το οδικό δίκτυο και τους παραδρόμους της Εθνικής οδού, που είναι στην αρμοδιότητά της. 

Ανοιχτές οι δύο θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στην πλειονότητα των δήμων του Βόρειου Τομέα Αττικής, ενώ πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά και στους δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται κανονικά.