Log in
A+ A A-

Χαρδούβελης: Τελειώνει το μνημόνιο

Την πεποίθησή του ότι η εποχή του μνημονίου τελείωνει και πως η Ελλάδα γίνεται πλέον ελκυστική για επενδύσεις σε όλους τους τομείς, εξέφρασε από το Σίτι του Λονδίνου ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

"Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης στο ΑΠΕ, αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του στο Bloomberg, το πλαίσιο του 9ου Road Show του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης απέκλεισε το ενδεχόμενο η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε καθοδική πορεία, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη το 2015 θα φτάσει κοντά στο 3%, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων δυσμενών οικονομικών μέτρων.

"Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους".

Αναφορικά με τις επικείμενες πρόωρες εκλογές, ο Υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν ένα νέο κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων.