Log in
A+ A A-

Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση -με σκληρές εκφράσεις- μεταξύ της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με φόντο το Προεδρικό Μέγαρο και τον «μαγικό» αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτείται για την εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή.

Μια σημερινή αναφορά, στην πρωινή εκπομπή του Mega, του υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο «υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά για να μαζέψουν τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή», άναψε εκ νέου φωτιές.

Η αναφορά του κ. Σκουρλέτη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου , ο οποίος ήταν «παρών» στο τηλεοπτικό στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία», όσο και της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Βούλτεψη η οποία με ανακοίνωσή της σημείωσε ότι ο κουμπαράς του ΣΥΡΙΖΑ «είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη».

«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες "καταγγελίες"», ήταν η ανακοίνωση της κας. Βούλτεψη.

Η δήλωση αυτή του κ. Σκουρλέτη έρχεται τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά την αναφορά του υπεύθυνου Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της εισηγητικής του ομιλίας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, όπου και εκείνος είχε αναφερθεί σε «εφοπλιστές» που ένας τους τηλεφώνημα στο Μαξίμου αρκεί «για να ακυρωθεί ένας νόμος ή ένα πρόστιμο».

Η αναφορά αυτή του κ. Δραγασάκη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ο οποίος έκανε λόγο για «βαριά κατηγορία ή μια βαριά συκοφαντία» και ζήτησε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ «να πει συγκεκριμένα ονόματα».

thetoc.gr