Log in
A+ A A-

Άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη

Featured Άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Βουλή με 158 ψήφους υπέρ και 102 κατά.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε ζητήσει την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ανάρτηση που είχε κάνει σε βάρος της.

Αγριος καυγας με τη Φωτεινή Αραμπατζή
«Έχετε άρει καμιά 20αρια φορές την ασυλία μου. Από τότε που έχετε κυβέρνηση έχω 23 δικαστήρια. Στα 20 εχω αθωωθεί» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με το γνωστό του ύφος πρόσθεσε ότι «είναι τρομερός ο πολιτικός εξαπονδρισμός που θα υποστείτε. Πρόκειται για μια εκδικητική πολιτική δίωξη μετά από μήνυση της βουλευτή σας, κ. Αραμπατζή».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ, αλλά και τον πρωθυπουργό επισήμαναν: «Θυμάστε τι γινόταν τότε ειχε καβαλήσει ο Μητσοτάκης το άρμα των Μακεδονομάχων, του Μπουκεφάλα, μπας και πάρετε κανα ψηφαλάκι; είχε παρελάσει η κ. Αραμπατζή με στολή Μακεδονομάχου. Και μετά είπατε ότι θα τιμήσετε τη συμφωνία. Ούτε ξαναπήγε σε παρέλαση η Αραμπατζή».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «ψηφίστε ό,τι θέλετε… Χθες το βράδυ έγραψα μια ανάρτηση. Μετά από 20-30 χρόνια γιατί θα θυμούνται εμένα και γιατί θα θυμούνται εσάς. Ο καθένας είναι το έργο του και τα παιδιά του. Εσάς στην αγροτική ανάπτυξη γιατί θα σας θυμούνται;».

Η Άμεση ήταν η απάντηση της αναπληρώτριας κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ. «Πράγματι κύριε Πολάκη η ιστορία μας κρίνει. Εσάς που θυμάται η ιστορία ως τον recordman βουλευτή που έχει διψήφιο αριθμό αιτήσεων για άρση ασυλίας και η πλειοψηφία είναι για συκοφαντική δυσφήμηση», υπογράμμισε η κ. Αραμπατζή.

Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι κρύβεται σαν δειλός πίσω από την πολιτική της ασυλίας και εκλιπαρεί για να μην αρθεί. «Λέει τη μισή αλήθεια που είναι χειρότερο από ψέμα. Λέει τα γνωστά πολακικά. Όσα έγραψε, διέδωσε και δεν ανακάλεσε ο ορισμός της συκοφαντίας. Ανιστόρητε δεν είναι στολές, αλλά εθνικές φορεσιές. Δεν είναι πιερότος και κολομπίνα. Με σκοπό να πλήξει το αξιακό μου χάρτη να με αποκαλέσει ψευτοπατριώτισσα».

Και τον κάλεσε να παραιτηθεί από την ασυλία του. «Αφού όπως λέτε ότι αν άρουν την ασυλία σας θα με ξεφτιλίσετε στο δικαστήριο, γιατί δεν ζητάτε αντρίκια την άρση της ασυλίας σας για να με πάτε αίμα, όπως είπατε, για να γίνει ο θάνατος της ασυλίας; Γιατί κρύβεστε δυο μέτρα πίσω από την ασυλία σας»;

Τον επέκρινε ότι αντί ως υπουργός να ασχοληθεί με τα δικά του καθήκοντα, σέρφαρε στο διαδίκτυο και αναπαρήγαγε ψέματα. «Στείνετε τα δικά σας πολακικά δικαστήρια και τις δικές σας γκιλοτίνες», επεσήμανε η βουλευτής της ΝΔ και διεμήνυσε ότι «οι τραμπουκισμοί, τα τσίγκινα σωβρακάκια, η συμπεριφορά ενός ασύδοτου τρολ ανήκουν σε μαύρες εποχές άλλων συστημάτων, τις οποίες η αριστέρα ομνεύεται και αντιπαλεύει». .

Στη συνέχεια, το κλίμα ηλεκτρίστηκε περισσότερο, όταν ο κοινοβουλευτικός ελιγμός του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει τον Παύλο Πολάκη ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο προκειμένου ο βουλευτής να δευτερολογήσει στη διαδικασία.

Η αποδοχή από μέρους του προεδρεύοντος, Χαράλαμπου Αθανασίου, προκάλεσε την αντίδραση από τα γαλάζια έδρανα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρο, να αναφέρει σε αιχμηρό ύφος ότι «αυτό είναι το μνημόσυνο που κάνατε τώρα. Επιτρέψατε την καταστρατήγηση χωρίς να φέρετε αντίλογο. Αφού ορίσετε την παραγγελία του κοινοβουλευτικού αντιπροσώπου την τελευταία στιγμή που του δίνετε τη δύναμη να είναι εκπρόσωπος του προέδρου σας στη Βουλή ορίστε τον και πρόεδρο».

Και κατέληξε ότι «ονειρεύεστε λεφτά, καταδίκες στις πλατείες και κρεμάλες. Για εμάς το θέμα είναι η καταφανή συκοφαντία ενός μέλους του εθνικού κοινοβουλίου».