Τσίπρας: Ανάγκη άσκησης πιέσεων στην Τουρκία
- Written by E.Tsiliopoulos
Την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία, ώστε να κάνει κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κύπρο, υπογράμμισαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι επικρατεί κλίμα αστάθειας και ρευστότητας στον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου και πρόσθεσε ότι η τουρκική πλευρά επιλέγει την πρόκληση και την επιθετικότητα, επιλέγει να τορπιλίσει τον διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού και να υπονομεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Θα πρέπει η Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας, να σταθεί στο πλάι της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού, δίνοντας το στίγμα ότι κανένας εκβιασμός δεν μπορεί να οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη οι διαφορές στην περιοχή να αντιμετωπίζονται μόνο με διάλογο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα του διατρανώνει την αποφασιστικότητά του στην ίδια γραμμή με το ΑΚΕΛ, «να παρακάμψουμε εκβιασμούς και πιέσεις και να οδηγήσουμε τον κυπριακό λαό στην επιλογή μιας δίκαιης λύσης που δεν μπορεί να είναι άλλη από την δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, χωρίς ξένες δυνάμεις και εποίκους και χωρίς τρίτους εγγυητές που θα καθορίζουν την πορεία του κυπριακού λαού».
Ο κ. Κυπριανού τόνισε την ανάγκη πρώτα να αποκλιμακωθεί η κρίση και στη συνέχεια να δημιουργηθούν τα δεδομένα για την επανέναρξη των συνομιλιών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη οι προσεγγίσεις να γίνονται με σύνεση και ψυχραιμία. Ο γγ του ΑΚΕΛ είπε ότι έχει τεράστια σημασία, οι ενέργειες που γίνονται να οδηγούν σε αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα η τουρκική προκλητικότητα.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, για αλληλοενημέρωση και συντονισμό.
Σχετικά με τις εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε λάθος δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης και πρόσθεσε ότι υπάρχει η ανάγκη ενός άλλου δρόμου και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι μεγάλες χώρες που κινούν τα νήματα.
Related items
-
Τα άκουσε στο αεροπλάνο ο Τσίπρας: Ξεπούλησες τη Μακεδονία, έπρεπε να είσαι φυλακή
-
Mitsotakis-Tsipras disagreement regarding the vote right for Greeks abroad
-
FAZ: «Η ανάγκη των Ελλήνων για θαυματοποιούς καλύφθηκε»
-
Αλ. Τσίπρας: Το 32% μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης
-
Οργή στο Twitter για τα γέλια Τσίπρα ενώ μιλούσε για νεκρούς πιλότους από πτώση μαχητικού
Latest from E.Tsiliopoulos
- Feeding the Hungry: A community effort by St. Nicholas Greek Orthodox Church and National shrine
- Roman tomb with Ancient Greek inscriptions discovered in Albania
- Trial of cardiac surgeon Lymperiadis for the “fakelaki” today
- Greek Politicians React to Killing of Charlie Kirk
- Nafplio: The historic church of St. Nicholas restored and delivered