Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Πυρκαγιές Ηλείας: Τελεσίδικες καταδίκες με εξαγοράσιμες ποινές

Σαράντα χρόνια φυλάκιση για τον καθένα ήταν η "καμπάνα" του δικαστηρίου της Πάτρας για τους τέσσερις κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας του 2007.

Σύμφωνα με την έδρα, εκτιτέα είναι 10 χρόνια, τα οποία και είναι εξαγοράσιμα. Ένοχοι να υπενθυμίσουμε κρίθηκαν ο πρώην Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο τότε πυροφύλακας Μίνθης Παναγιώτης Τσούρας και η ηλικιωμένη Σοφία Νικολοπούλου, ενω αθωώθηκε ο τότε Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος.

Όπως αναφέρει το dete.gr, έπειτα από τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν από τους δικηγόρους σχετικά με το ύψος της εξαγοράς της ποινής για τον καθένα από τους καταδικασθέντες, συνολικά θα πληρώσουν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την εκτιτέα ποινή των 10 ετών που τους επεβλήθη.

Η αρχική ποινή ήταν 77 χρόνια για τον καθένα, η οποία συγχωνεύτηκε στα 40 έτη.

Αθώος κρίθηκε ο τότε Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος. Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική, για τα αδικήματα που κατηγορείται.