Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

ΝΔ: Σύριζα και Ανταρσύα πίσω από την επίθεση στον καθηγητή

  • Written by 

Την έντονη καταδίκη της βίαιης επίθεσης στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Παράλληλα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν το ίδιο.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση στον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη. Οι πρακτικές βίας πηγάζουν από τα άκρα και δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Αναμένουμε την καταδίκη τέτοιων φαινομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδαιτυμόνες του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Συγγρού.

Τον προπηλακισμό σε βάρος του κ. Μαραντζίδη καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως έχει μεγάλη σημασία η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας.

Πως συνέβη

Με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι, τρία νέα παιδιά ντυμένα στα μαύρα πλησίασαν τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στέλεχος του Ποταμιού Νίκου Μαραντζίδη ενώ καθόταν με μεταπτυχιακό φοιτητή του σε καφενείο και τον ξυλοκόπησαν ενώ τον ρωτούσαν «εσύ γράφεις αυτά για την Αριστερά; Για όλα φταίει η Αριστερά;»

Μιλώντας σήμερα το πρωί ο ίδιος στον ΣΚΑΪ περιέγραψαν όσα έγιναν με κάθε λεπτομέρεια. «Τρία παιδιά 20 χρονών χτυπούσαν τον πατέρα τους εν ψυχρώ (...) εν ψυχρώ επίθεση, νεαρά παιδιά που θα ήταν αξιοθρήνητοι αν δεν ήταν επικίνδυνοι, δεν με αναγνώρισαν, πήγαν στον φοιτητή μου πρώτα. Φορούσαν μαύρα, τους πέρασα για χρυσαυγίτες είπα 'ωχ μπλέξαμε', στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν του αντιεξουσιαστικου χώρου επειδή ο ένας από τους τρεις είπε 'τι είναι αυτά που γράφεις για όλα φταίει η αριστερά'; Τότε κατάλαβα είναι η άλλη πλευρά» δήλωσε, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι τα παιδιά αυτά τα έστειλε κάποιος επειδή ενοχλούν οι απόψεις του για την αριστερά.

«Πες μας ρε τις απόψεις σου, μιλά με το καλό θα σε κάνουμε να μιλήσεις με το άγριο» μού είπαν, έχουν τα παιδιά έμφυτο το χάρισμα της ανάκρισης... Τούς είπα ότι «ήρθατε ως ανακριτές, μού απάντησαν 'σταματά να ειρωνεύεσαι' και μετά άρχισαν οι κλωτσιές». ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχω μώλωπες από μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι, κρατήθηκα στο τραπέζι έχασα την ισορροπία μου» πρόσθεσε ο κ. Μαραντζίδης.

«Η επίθεση που δέχθηκα επιβεβαιώνει την άποψη της Χάνα Άρεντ για την κοινοτοπία του απόλυτου κακού. Δεν ήταν τίποτε τρομεροί... Έλεγαν ασυναρτησίες» σημείωσε ο καθηγητής. «Οι άνθρωποι που υποστηρίζουμε την ελευθέρια και το νόμο είμαστε η πλειοψηφία, αλλά δεν έχουμε την αίσθηση του ακτιβισμού που έχουν οι μειοψηφίες» επισήμανε.

«Συνειδητοποίησα τη βασική διάκριση ανάμεσα στο ένα άκρο που έχει μπότες και το άλλο άκρο που έχει ελβιέλες, είναι πιο μαλακές για το κεφάλι» πρόσθεσε σε μια διάθεση να αστειευτεί.

Μπουτάρης: «Ο φασισμός της συγκεκριμένης Αριστεράς, δεν εκπροσωπεί την πραγματική Αριστερά»

Με τη φράση «ο φασισμός της συγκεκριμένης Αριστεράς, δεν εκπροσωπεί την πραγματική Αριστερά», θέλησε ο Γιάννης Μπουτάρης να σχολιάσει, από την πλευρά του, το περιστατικό που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Καμάρας, όταν ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, δέχθηκε την επίθεση.

Όπως έσπευσε να σημειώσει ο Γιάννης Μπουτάρης «τέτοιες πράξεις δεν έχουν σχέση με την πραγματική Αριστερά».