Log in
A+ A A-

Κοριοί, DVD και μηνύσεις: Το χρονικό της σήψης

DVD, δωροδοκίες, πολιτικοί, βουλευτές, σύμβουλοι, ηθοποιοί, μυστικές συνομιλίες, υποκλοπές, κεντρικά ξενοδοχεία και μια Προεδρική εκλογή. Δεν είναι πολιτικό θρίλερ της μεγάλης οθόνης, αλλά πραγματικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Το θρίλερ ξεκινά Παρασκευή και 19 από την μικρή οθόνη. Πρωί- πρωί. Ο Λάκης Λαζόπουλος, καλεσμένος στην πρωινη εκπομπή του Αnt, εκτοξεύει τη ρουκέτα, λέγοντας ότι έχει δει ο ίδιος οπτικακουστικό υλικό με απόπειρα χρηματισμού βουλευτή. Επειτα απο λίγη ώρα αποκαλύπτει το όνομα του βουλευτή. Πρόκειται για τον βουλευτη των ΑΝΕΛ, Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος αναζητείται από τους υπεύθυνους της εκπομπης, εντοπίζεται σε γύρισμα- κατά δήλωσή του- και δίνει on air τα πρώτα στοιχεία της καταγγελλόμενης απόπειρας χρηματισμού του με 2 έως 3 εκατ. ευρώ για να δώσει θετική ψήφο στην προεδρική εκλογή.

Οι εξελίξεις στη συνέχεια είναι καταιγιστικές, οι πληροφορίες βομβαρδίζουν τα δημοσιογραφικά γραφεία, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος οργανώνει τάχιστα συνέντευξη τύπου, δινοντας τη δική του εκδοχη για την «υπόθεση δωροδοκίας». Με δυο λόγια: ένας οικονομικός συμβουλος με μακρά διαδρομή σε πολιτικά γραφεία, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, φέρεται να προσέγγισε τον Χαϊκάλη ως μεσάζων- πάντα κατά την αφήγηση Καμμένου- προκειμένου να τον πείσει με το αζημίωτο να ψηφίσει για πρόεδρο. Ενημερώνεται η Εισαγγελία, γίνονται δύο συναντήσεις, 6 και 10 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο, συναντήσεις που καταγράφονται από «ειδικό ρολόι» του Χαϊκάλη. Η τρίτη συνάντηση ήταν προγραμματισμένη στο σπίτι του βουλευτή- ηθοποιού, στις 12 Δεκεμβρίου με την αστυνομία ενημερωμένη και έτοιμη να επέμβει, πλην όμως ο Αποστολόπουλος ακυρώνει το ραντεβού.

Περνούν επτά ημέρες και η υπόθεση δημοσιοποιείται με μεσολάβηση του Λάκη Λαζόπουλου, το πρωί της Παρασκευής μέσω της τηλεόρασης.

Παράλληλα, ξεκινά ένας πόλεμος αναμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Συγγρού να δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει τον φερόμενο ως μεσάζοντα σε συναντηση Καμμένου και Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του εκτιμά ότι η καταγγελία είναι σοβαρή και ζητεί δημοσιοποίση του DVD.

Η υπόθεση παίρνει και το δρόμο της Βουλης, όπου αποφασίζεται το επίμαχο υλικο να δοθει στους πολιτικούς αρχηγούς με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όμως να μην το παραλαμβάνει και να το αποστέλει στην εισαγγελία ως παράνομο προιον. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργος καταθέτει μήνυση με αφορμή δηλωσεις του Παύλου Χαικάλη στο Mega. Η απάντηση με τον ίδιο τρόπο από τον Πάνο Καμμένο, προανήγγειλε μήνυση κατά του πρωθυπουργού για ψευδή καταμήνυση.

Ο καταγγελθείς ως μεσάζων Γιωργος Αποστολοπουλος σε ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορητικά τα περί εμπλοκής του, ενώ ταυτόχρονα αρχίζουν να κυκλοφορουν αποσπάσματα της συνομιλιας.

Tην ίδια ώρα, στην πολιτική αρένα, στη σκιά της υπόθεσης Χαϊκάλη, ξεσπά νέο επεισόδιο. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης ζητούν οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ για ΠτΔ να απέχουν από τις άλλες ψηφοφορίες, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Σπύρου Λυκούδη που κάνει λόγο για πολιτικά σκουλήκια.

Και είμαστε ακόμη στην πρώτη ημέρα.

thetoc.gr