Log in
A+ A A-

Το Σάββατο η κηδεία του Avonte - Σε μηνύσεις προχωρά η οικογένεια

 
Το τελευταίο αντίο στον άτυχο Avonte Oquendo θα έχουν την ευκαιρία να μπουν το Σάββατο συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, καθώς θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου παιδιού.
 
Όπως ανακοινώθηκε, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Avonte θα λάβει χώρα στην εκκλησία του St. Joseph (371 Sixth Avenue) στις 11 το βράδυ.  Λίγο νωρίτερα, έχει προγραμματιστεί μια ιδιωτική συγκέντρωση στην μνήμη του, στο Greenwich Village.
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Avonte δεν θα ταφεί αλλά ό,τι απέμεινε από την σωρό του θα αποτεφρωθεί.
 
Πάντως, η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς η οικογένεια του 14χρονου φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει μήνυση εναντίον της πόλης της Νέας Υόρκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στους υπεύθυνους του σχολείου στο Long Island City, από το οποίο ο Avonte καταγράφηκε να φεύγει στις 4 Οκτωβρίου και, τελικά, να μην βρεθεί ποτέ ζωντανός.  Ο δικηγόρος των Oquendo υποστηρίζει ότι, εάν υπήρχε λίγο μεγαλύτερη προσοχή, ο 14χρονος σήμερα θα βρισκόταν κανονικά στο σπίτι με τους δικούς του.
 
"Αν η Αστυνομία είχε κληθεί εγκαίρως, ο Avonte θα είχε βρεθεί και θα ήταν στο σπίτι του αυτήν την στιγμή.  Θα φορούσε τα Air Jordan του και δεν θα τα βρίσκαμε στο ποτάμι", ανέφερε ο δικηγόρος David Perceman.