Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αποχαιρέτησαν τον Avonte Oquendo

Το τελευταίο αντίο στον 14χρονο Avonte είπαν το πρωί του Σαββάτου συγγενείς, φίλοι - και όχι μόνο - της οικογένειας Oquendo.

 

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του St Joseph, στο Greenwich Village.  Οι παρεβρισκόμενοι, θέλησαν να πλησιάσουν την οικογένεια του παιδιού και να εκφράσουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια του Avonte.

Στην εκκλησία, όμως, δεν βρίσκονταν μόνο γνώριμοι της οικογένειας, αλλά και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι, όλον αυτόν τον καιρό, είχαν ευαισθητοποιηθεί από την ιστορία της εξαφάνισης του 14χρονου και παρακολούθησαν με ιδιαίτερη αγωνία την εξέλιξή της.  Από την αρχή μέχρι και το τραγικό τέλος.

"Άγγιξε τις καρδιές πολλών ανθρώπων.  Είναι μια ιστορία που πονάει, αλλά, τουλάχιστον, θα κάνει τους υπεύθυνους να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη προσοχή τα αυτιστικά παιδιά στα σχολεία", δήλωσε η Leslie Burch, φίλη της οικογένειας, η οποία βρισκόταν στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα υπολείμματα της σωρού του Avonte θα αποτεφρωθούν, κατόπιν απόφασης της οικογένειας. Από εκεί και πέρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμη και υποβολής μήνυσης εναντίον της πόλης της Νέας Υόρκης, στην οποία υπάγεται το σχολείο, καθώς θεωρείται ότι υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση στην ειδοποίηση των Αρχών.