Log in
A+ A A-

168 ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα

Άκαρπη απέβη και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η πρόταση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον Σταύρο Δήμα συγκέντρωσε 168 θετικές ψήφους έναντι 131 "παρών" που ερμηνεύονται ως αρνητικές ψήφοι, ενώ απουσίαζε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Οι θετικές ψήφοι αυξήθηκαν κατά 8, σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, και δόθηκαν από τους ανεξάρτητους βουλευτές, Βασίλη Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Κώστα Γιοβανόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη, Γιάννη Κουράκο και Παναγιώτη Μελά, ενώ τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν και οι προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Σταθεροί στην ψήφο τους υπέρ του Σταύρου Δήμα έμειναν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Αικατερίνη Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Χρήστος Αηδόνης.

Όσον αφορά στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε στο παρά ένα της ψηφοφορίας, ψήφισε "παρών", ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο Θωμάς Ψύρρας, για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης ανεξαρτητοποιείται.

"Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην Ελλάδα" δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, λέγοντας πως η κίνηση των βουλευτών του κόμματός του που καταψήφισαν είναι η άρνησή τους να συμβάλουν στη συντήρηση των ασκούμενων πολιτικών. Όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα, σχολίασε πως ο καθένας παίρνει το δρόμο του.

Να είναι σίγουρος ο ελληνικός λαός ότι η ελπίδα έρχεται με την απελευθέρωση της χώρας μας απο τα μνημόνια και τις πολιτικές που επιβάλουν οι ξένοι κατακτητές, είπε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε όρθιοι και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους.

Ψήφισα τον Σταύρο Δήμα, γιατί αν πάμε σε εκλογές θα φέρουν πίσω την οικονομία. Σήμερα επιβάλλεται όλοι πάνω από κόμματα πρόσωπα και καρέκλες να βάλουν τον ελληνικό λαό, η δήλωση του Παναγιώτη Μελά.
Θα επιμείνω στο παρών και στην τρίτη ψηφοφορία, ξεκαθάρισε από τώρα ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Εν μέσω της φημολογίας για ανακοίνωση δημιουργίας κόμματος εκ μέρους του Γ.Παπανδρέου, αιφνιδιαστική συνάντηση είχαν στη Βουλή λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος με τον πρώην πρωθυπουργό.

Η θέση του Γιώργου Παπανδρέου είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι ανέφερε στον πρώην πρωθυπουργό πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την ενότητα.