Log in
A+ A A-

Πυρήνες: "Προδότης" και "ρουφιάνος" ο Ξηρός

«Προδότη» και «ρουφιάνο» αποκαλούν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» το Χριστόδουλο Ξηρό με τον οποίο διατηρούσαν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού στενές σχέσεις μέχρι και το τέλος του 2013.  

Σε μια μακροσκελή επιστολή τους, η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη των «Πυρήνων» παραδέχονται ότι σύντροφοί τους εκτός φυλακής έβαλαν σε κίνδυνο την ζωή τους και την προσωπική τους ελευθερία για να αποτρέψουν την εκ νέου σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, παρά το γεγονός ότι αυτός παρουσίαζε συμπλέγματα «εξουσιομανίας», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.  

Παράλληλα, αναλύουν το υπό σχεδιασμό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού, υποστηρίζοντας ότι είχαν καταλήξει σε μια μέθοδο η οποία δεν θα προκαλούσε φθορές σε παρακείμενα κτίρια και κατοικημένες περιοχές, παρά μόνο στις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος.  

Τέλος, δεν διαψεύδουν, αλλά ούτε επιβεβαιώνουν ευθέως τόσο το πιθανολογούμενο σχέδιο εξόντωσης του Χριστόδουλου Ξηρού όσο και τις σχέσεις με ποινικούς εντός των φυλακών.