Log in
A+ A A-

Επενέβη η αστυνομία στην πρυτανεία

Γνωστός στις αρχές 37χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου, Γεώργιου Μυλωνά, και θεωρείται παλιός συνεργάτης του Παλαιοκώστα, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η πολυήμερη κατάληψη έληξε ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας νωρίς το πρωί. Ακολούθησαν 14 συλλήψεις, ενώ έγιναν άλλες 8 για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για επτά ημεδαπούς, έξι ημεδαπές και μία υπήκοο Κύπρου. Επίσης, τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαπές και μία υπήκοος Πολωνίας, που σχετίζονταν με την κατάληψη.

Παράλληλα, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, την αστυνομική επέμβαση στο πανεπιστήμιο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Όσον αφορά την εικόνα του ιστορικού κτιρίου, δεν υπήρξαν ζημιές παρά μόνο στην πλαϊνή του είσοδο απ' όπου εισέβαλε η αστυνομία, ενώ συνεργεία του δήμου Αθηναίων αφαιρούν από τους εξωτερικούς τοίχους πανό και συνθήματα.