Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Για 16η μέρα υπό κατάληψη η πρυτανεία

Πολωνός με διεθνές ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά, ανάμεσα στα 15 άτομα που συνελήφθησαν χθες το βράδυ καθώς εξέρχονταν του Πανεπιστημίου Αθηνών κι ενώ συνεχίζεται για 16η ημέρα η κατάληψη της πρυτανείας.

Στην ομάδα των συλληφθέντων, που αναμένται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, είναι άλλοι 4 αλλοδαποί, δύο Αλγερινοί και δύο Αφγανοί. Συγκέντρωση συμπαράστασης αυτή την ώρα στην Ευελπίδων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν γύρω από το κτίριο της Πρυτανείας, μετά και την έκκληση των πρυτανικών αρχών προς τον πρωθυπουργό για παρέμβαση, ώστε να λήξει η κατάληψη. «Η σύνοδος των Πρυτάνεων συμπαρατάσσεται με την έκκληση του πρύτανη του ΕΚΠΑ και ζητεί από την κυβέρνηση να γίνουν όλες οι ενέργειες για τον τερματισμό της κατάληψης», σημειώνεται σε έκτακτη ανακοίνωση της Συνόδου.
Την ίδια ώρα, την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ εκφράζουν με κείμενό τους οι καταληψίες. Μεταξύ άλλων, απαντούν στα περί «κινδύνου απώλειας ζωής λόγω χρήσης ναρκωτικών», μιλώντας για συκοφάντηση και συνειδητό ψεύδος εκ μέρους των πρυτανικών αρχών και των μέσων ενημέρωσης, ενώ τράβηξαν βίντεο από τον πρώτο όροφο του πανεπιστημίου, εκεί όπου βρίσκεται και το γραφείο του πρύτανη, για να δείξουν ότι δεν υπάρχουν ζημιές.

«Δεν είναι αναγκαία η χρήση βίας για τον τερματισμό της κατάληψης. Θα μπορούσαμε να κλείσουμε το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, το Wi-Fi», δήλωσε μέσω του Αθήνα 9.84 ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης.