Log in
A+ A A-

Τραγωδία με μετανάστες στη Ρόδο

Τρεις νεκροί, ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί, ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε ιστιοφόρο σκάφος με παράτυπους μετανάστες, o αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πολλοί μετανάστες έπεσαν στη θάλλασα για να βγουν στη στεριά και από αυτούς έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 83 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, έβγαιναν κολυμπώντας από τη θάλασσα προτού βουλιάξει το σκάφος, το οποίο μέσα σε δέκα λεπτά διαλύθηκε ολοσχερώς, μικρά παιδιά έκλαιγαν στα χέρια των διασωστών. Τεράστια η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε στην περιοχή Ζέφυρος από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, το λιμενικό, την αστυνομία και δεκάδες εθελοντές. Έμπαιναν στη θάλασσα να τους βγάλουν γρήγορα έξω κολυμπώντας, κάποιος χρειάστηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Με εντολή του κ. Χρήστου Ευστρατίου , δυο πούλμαν καταφθάνουν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους μετανάστες στο Νοσοκομείο.