Log in
A+ A A-

Σάμος: Οι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους κατοίκους στο Βαθύ

Featured Σάμος: Οι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους κατοίκους στο Βαθύ

Την «τραγική», όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο με τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Βαθύ «η αναλογία πληθυσμού έχει ξεπεράσει το 1 προς 1. Οι κάτοικοι είναι 6.000 τώρα τον χειμώνα και οι μετανάστες είναι περισσότεροι από 7.000».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάδη «μόνο τις τελευταίες 4 ημέρες αποβιβάστηκαν στη Σάμο από τα τουρκικά παράλια πάνω από 500 άνθρωποι».

Δίνοντας μια εικόνα για το τι συμβαίνει στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης είπε ότι «γύρω-γύρω έχει γεμίσει το δασύλλιο με πρόχειρες σκηνές και οι άνθρωποι αυτοί μαζεύουν παλέτες και ξύλα από το Βαθύ για να ζεσταθούν».

Ερωτηθείς για το τι θα μπορούσε να γίνει, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «το ιδανικό θα ήταν η Τουρκία να συνεργαστεί. Δυστυχώς είμαστε όμηροι της πολιτικής εκβιασμού του προέδρου της Τουρκίας προς τη Δύση».

Σημείωσε, τέλος, ότι »η Ελλάδα έμεινε μόνη της» για να διαχειριστεί το ζήτημα τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει «ως χώρα και όχι τα νησιά να σηκώσουν όλα το βάρος» μετά «την πολιτική αστοχία των προηγούμενων ετών».