Log in
A+ A A-

Μοσκοβισί: Μια συμφωνία θα βελτιώσει τις οικονομικές προοπτικές

Οι εξελισσόμενες εδώ και τρεις μήνες συζητήσεις για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και η αβεβαιότητα που αυτές συνεπάγονται έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο τομέα της ανάπτυξης όσο και των κρατικών ελλειμμάτων, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής.

Ο Επίτροπος ανέφερε ότι οι μετριοπαθέστερες σε σχέση με το παρελθόν εκτιμήσεις της Επιτροπής βασίζονται στο γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία θα βελτιωθούν και οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε λύση για την Ελλάδα θα πρέπει να βασιστεί σε 4 άξονες: Τον σεβασμό του αποτελέσματος των εκλογών, την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των δανειστών της, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την τόνωση της ανάπτυξης.

Επίσης, ο Επίτροπος τόνισε ότι όλα αυτά θα έχει την ευκαιρία να τα συζητήσει στη συνάντηση με το Γιάννη Βαρουφάκη, σημειώνοντας παράλληλα ότι άλλοι ιθύνοντες της Ελληνικής οικονομίας βρίσκονται στη Φρανκφούρτη.