Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί
- Written by E.Tsiliopoulos
Την ανάγκη πίστης εφαρμογής όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώζώνης υπογράμμισε, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος -όπως ανακοίνωσε- θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Ως προς τις σχέσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη αλλά και από υπευθυνότητα.
Επίσης τόνισε ότι -όπως έχει συμφωνηθεί- η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα. Ως προς το ζήτημα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως θα συνεχιστεί και ότι η παρουσία του θεωρείται εγγύηση ασφαλείας για χώρες της ευρωζώνης.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Nafplio: The historic church of St. Nicholas restored and delivered
- Four additional MH-60 Romeos to join the Hellenic Navy
- LeBron James in Corfu for vacation
- Smiles in Athens with the American involvement in hydrocarbon extraction - The US Energy Secretary is also arriving today
- Permanent exhibition in the museum shell of the Bound Men of Phaleron. The impressive find is highlighted in situ