Log in
A+ A A-

Νέο μήνυμα Μέρκελ προς την Αθήνα για τη συμφωνία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ότι πρόθεσή της είναι να κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά ταυτοχρόνως διεμήνυσε ότι οφείλει να εκπληρώσει τους όρους του τρέχοντος, δεύτερου προγράμματος διάσωσης και να συμφωνήσει με τους πιστωτές της.Η κρίσιμη συνάντηση τώρα είναι την Πέμπτη, επεσήμανε η Καγκελάριος, εννοώντας την συνεδρίαση του Eurogroup, προσθέτοντας πάντως πως «δεν μπορεί να δει αν θα υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία».

Δεν μπορώ να δω αν θα φτάσουμε σε μια συμφωνία την Πέμπτη, δήλωσε, ενώ σημείωσε ότι έχει γίνει μικρή πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά νεότερα για το ελληνικό ζήτημα, ανέφερε η κ. Μέρκελ, για αυτό το λόγο συμφωνήσαμε να επικεντρωθούμε στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών την Πέμτπη το απόγευμα. Μπορεί να αποφασιστεί κάτι εκεί (στο Eurogroup) αν υπάρξει κοινή πρόταση με την Ελλάδα που θα εκπληρώνει τους όρους», είπε. «Πάντοτε έλεγα πως θέλω να κάνω ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Παραμένει αφοσιωμένη με αυτό», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

thetoc.gr