Log in
A+ A A-

Επισπεύδονται οι διαδικασίες

Ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, στον απόηχο της δήλωσης που φέρεται να έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι «όλα θα πρέπει να τελειώσουν απόψε».

Επισπεύδονται και οι διαδικασίες στη Βουλή, όπου κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το ελληνικό κείμενο. Ύστερα από τη σύγχυση που επικράτησε, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι ως τις 7.00 το απόγευμα θα πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής και πως η ψηφοφορία θα γίνει απόψε. Ένταση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, καθώς  δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις τόσο για μέτρα που έρχονται, όσο και για την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κατατεθεί άρον άρον χθες βράδυ το ελληνικό κείμενο στη Βουλή.

"Η πρόταση προς τους θεσμούς δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ" υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και σημείωσε ότι το απόγευμα θα αποφασίσει για το τι θα ψηφίσει". Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα το γεγονός ότι το ελληνικό κείμενο δεν υπέγραψε τόσο ο κ. Λαφαζάνης, όσο και ο υπουργός Άμυνας.

Το γεγονός πως δεν υπέγραψε ο Πάνος Καμμένος την πρόταση δεν υποκρύπτει διαφωνία",  είπε στο MEGA η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη , συμπλρώνοντας ωστόσο ότι οι προτάσεις για τη μείωση των αμυντικών δαπανών και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές του κόμματος.

Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε ή όλοι μαζί θα φύγουμε" είναι το μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία. Δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη", σημείωσε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός, και ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενότητα. "Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος" φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Στις δύο μετά το μεσημέρι, συνεδριάζει η Αριστερή Πλατφόρμα για να καθορίσει τη στάση της, ενώ σε λίγη ώρα συνέρχεται και η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Δίνουμε εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό να φέρει συμφωνία, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, προσθέτοντας ότι για το πώς φτάσαμε ως εδώ θα μιλήσουμε μετά.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο  η συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού όπου αποφασίστηκε ότι το κόμμα θα παράσχει εξουσιοδότηση για  να έρθει η τελική συμφωνία. 

Η εκτίμηση του κου Γιουνκερ είναι ότι η πρόταση της Ελλάδος είναι στη σωστή κατεύθυνση είπε ο Σταύρος θεοδωράκης μετά την συνάντηση του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΟΤΑΜΙ, πάντως, η Κομισιόν εκφράζει ενστάσεις στην πρόταση σε ό,τι αφορά αμυντικές δαπάνες και εργασιακά.

Ολοκληρώθηκε εν τω μεταξύ, η συνεδρίαση της ΚΟ και του ΠΑΣΟΚ.