Log in
A+ A A-

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Προς μη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών Αρχηγών, ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης την Παρασκευή και εκλογές στις 20  Σεπτεμβρίου, οδεύει η χώρα ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

“Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην φτάσει στον άνεργο ο λογαριασμός των μέτρων”, τόνισε  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ερωτηθείσα για την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών η κυρία Γεννηματά σημείωσε: «έχουμε πει ότι πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα απαρέγκλιτα» .

“Η μόνη λύση είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης Εθνικής Ελλάδος, από τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας”, υπογράμμισε, μιλώντας στον Α984, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει, όπως είπε, τις ευθύνες του και να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, μετά και την φυγή κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αφορούν σε τίποτα οι συζητήσεις για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Δεν μπορεί να περιμένει ούτε η ελληνική οικονομία, που με τη νέα χρηματοδότηση πρέπει να κάνει μία καινούργια αρχή, με την κατάργηση των capital controls, αλλά ούτε σοβαρά θέματα, όπως το θέμα της μετανάστευσης», δήλωσε για τις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διανύει την τρίτη και τελευταία μέρα της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί στις 6.00 το απόγευμα με την κ. Γεννηματά, ενώ θα ακολουθήσει συνάντησή του με την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε στην επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, με την οποία ο διάσημος μουσικοσυνθέτης αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη Λαϊκή Ενότητα, αντιπρότεινε τη συγκρότηση «Παλλαϊκού Μετώπου» κι εκτίμησε ότι αν η Λαϊκή Ενότητα γίνει κυβέρνηση θα έχει το τέλος «του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ”. “Τα στελέχη του κόμματος δεν θα συμβιβαστούν, όποιες δυσκολίες κι αντιμετωπίσουν”, υπογράμμισε, στην απάντησή του ο κ. Λαφαζάνης.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών του, αλλά και απροθυμία κάποιων να ενταχθούν στις εκλογικές λίστες. Μεταξύ αυτών, και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως παραδέχθηκε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Parapolitika fm”. Κρίσιμο θα είναι το Σαββατοκύριακο, οπότε συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. “Αν το πρόγραμμα που θα αποφασιστεί με καλύπτει θα είμαι υποψήφια”, δήλωσε στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σε συγκέντρωση, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη θα μιλήσει στις 8.00 το βράδυ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. “Εάν ένα κόμμα στηρίζει τη σχέση του με τις κάλπες στη δημοφιλία του επικεφαλής του, τότε να ξέρει ότι αυτό έχει κοντά ποδάρια”, δήλωσε στον Α984 ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.