Log in
A+ A A-

Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, και της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Εν τω μεταξύ, στις 7μμ αναμένεται στον Πειραιά το επιβατηγό "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέροντας 2.486 πρόσφυγες από τη Συρία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για το μεταναστευτικό, θα έχει το απόγευμα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, για να τον ενημερώσουν σχετικά με τα προβλήματα στα νησιά του Αιγαίου.

Όσοι λένε ότι κλείνω το μάτι στους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα είναι ρατσιστές", δήλωσε στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε δομές για 6.000 πρόσφυγες που έρχονται κάθε μέρα στα νησιά, παραδέχθηκε, για τον υπερπληθυσμό στα νησιά είπε πως δημιουργείται επειδή οι πρόσφυγες δεν μπορούν από αυτά, ενώ για την Κω επιτέθηκε εκ νέου στις τοπικές αρχές λέγοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε από την άρνησή τους να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής. 

Στο μεταξύ, χθες η Κομισιόν τόνισε ότι για την εκταμίευση του πρώτου μέρους του κονδυλίου των 30 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, περιμένει την απάντηση των ελληνικών Αρχών σχετικά με τη σύσταση της σχετικής ρυθμιστικής Αρχής.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζήτησε εκ νέου τη «δίκαιη κατανομή» των αιτούντων άσυλο μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

"Ταπεινωτικά" τα κονδύλια που μας δίνει η ΕΕ για το προσφυγικό", δηλώνει η Ουγγαρία.