Log in
A+ A A-

Ένταση σε Μυτιλήνη και Κω

Έκρυθμη η κατάσταση σε Μυτιλήνη και Κω, και δύο μέτωπα που αντιπαρατίθενται στην Ευρώπη, η οποία αναζητεί λύσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος.

Στη Μυτιλήνη, περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγούνται από το λιμάνι σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλαζ "Τσαμάκια", μετά και τα νέα πρωινά επεισόδια. Συγκεκριμένα, περίπου 1.000 Αφγανοί επιχείρησαν να εισέλθουν στο πλοίο της γραμμής Μπλου Σταρ 1 και απωθήθηκαν με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. «Είμαστε στο σημείο μηδέν πριν από την έκρηξη», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. 

Εν τω μεταξύ, την ανακατανομή άλλων 120.000 προσφύγων από "χώρες πρώτης γραμμής", πέραν των 40.000 που είχε αποφασιστεί προ μηνών, θα προτείνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και μεταναστών σημειώθηκαν, χθες βράδυ, στην Κω, την οποία επισκέπτονται από το πρωί ο  Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, και ο Επίτροπος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν σε λίγο συνέντευξη Τύπου, ενώ κατά την είσοδό τους νωρίτερα στο δημαρχείο του νησιού δέχθηκαν αποδοκιμασίες από κατοίκους. Επιστρέφοντας στην Αθήνα θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.