Log in
A+ A A-

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τα «πόθεν έσχες»

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των μελών της κυβέρνησης.

Οι χαρακτηρισμοί του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι απολειφάδι του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου και διαπλεκόμενο κόμμα, προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου. Μίλησε για ιταμή επίθεση σε ανθρώπους και κόμματα που "το έχουν παλέψει στην περίοδο της κρίσης" η οποία όμως δε έχει αγγίξει κάποια μέλη της κυβέρνηση όπως δείχνουν τα πόθεν έσχες τους. "Ήδη έχουν δοθεί πλήρεις εξηγήσεις" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε "πρόβλημα" στο πόθεν έσχες χθες μετά από την πίεσή μας εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του "πρόβλημα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση απέναντι στις παρανομίες και να πει τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Σε κάθε περίπτωση το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο, προσθέτει.

Τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την υποδόση των 2 δις ευρώ ψηφίζονται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής. Με το πολυνομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού να αυξήσει φόρους και να περικόψει συντάξεις επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις επτά το απόγευμα στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στις έξι και μισή στην Ομόνοια, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Μέλη του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τη συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Εργασίας. Σε συνέντευξή τους νωρίτερα, σημείωσαν πως επιστρέφουν ως κουρελόχαρτο το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών για το ασφαλιστικό.

Απόσυρση της ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου, με την οποία επιχειρείται η απαλλαγή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, ζητεί η ΚΕΔΕ, που συνεδριάζει για το θέμα αυτή την ώρα αλλά και για ζητήματα της αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με καταγγελίες δημάρχων, ευνοούνται μεταξύ άλλων οι εταιρίες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Αττικής οδού.