Log in
A+ A A-

Επικοινωνία Κοτζιά με Λαβρόφ, Τσαβούσογλου και Σταϊνμάιερ

Τη σημασία να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που είχε διαδοχικά με τον Ρώσο υπουργό, Σεργκέι Λαβρόφ καθώς και με τον Τούρκο αλλά και Γερμανό ομόλογο του.

Μιλώντας με τον κ Λαβρόφ, ο κ Κοτζιάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, επισημαίνοντας την ανάγκη να  αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ψυχραιμία και χωρίς επιπλέον βία. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Λαβρόφ ότι η Ελλάδα στηρίζει τις συνομιλίες της Βιέννης για την επίλυση του συριακού ζητήματος.
Ο κ. Κοτζιάς στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε αρχικά τα συγχαρητήριά του, για την επανατοποθέτησή του, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ στη συνέχεια έγινε μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων για την πρόσφατη επίσκεψη του κ Τσίπρα στην Τουρκία.
Με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φράνκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με τον οποίο συνομίλησε ο κ. Κοτζιάς αμέσως μετά, έγινε μία αξιολόγηση της κατάστασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία για την αποκλιμάκωση της έντασης και εξέφρασαν την κοινή στήριξή τους στις συνομιλίες της Βιέννης για την επίλυση της συριακής κρίσης.