Log in
A+ A A-

Σκάνδαλο στις αστικές συγκοινωνίες

Μεγάλο σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος στις αστικές συγκοινωνίες κατήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίτζης, μιλώντας στην Βουλή, το οποίο όπως είπε, με τις νέες διοικήσεις θα σταματήσει.

Ο κ  Σπίρτζης φωτογράφισε συγκεκριμένη εταιρεία που είχε αναλάβει την διαφημιστική καμπάνια του ΟΑΣΑ, η οποία έλαβε περί τα 53.000 ευρώ το 2015 και 51.000 ευρώ το 2014, ενώ αργότερα στήριζε το «ναι» στο δημοψήφισμα και απέδωσε ευθύνες  στον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Επίσης, έκανε λόγο για υπέρογκες αμοιβές στα στελέχη λέγοντας ότι  ο μηνιαίος μισθός του διευθύνοντα συμβούλου της ΣΤΑΣΥ έφτανε τις 4.500ευρώ το μήνα  και του γενικού διευθυντή  ξεπερνούσε τις 3.000ευρώ το μήνα σε καθαρές αμοιβές.

Έδωσε τέλος στοιχεία σχετικά με τα μεταφερόμενα ρεπό των υπαλλήλων των αστικών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με αυτά αγγίζουν 10.000 , ήτοι 1.000.000 ευρώ, τη στιγμή που το συνολικό έργο έχει πέσει κατά  30% και οι βάρδιες κατά 15%. Με άλλα λόγια, όπως είπε, ορισμένοι οδηγοί δεν δουλεύουν, ενώ άλλοι κάνουν και διπλοβάρδιες, προκειμένου τα λεωφορείο να βρίσκονται στις στάσεις.

«Ή κάποιοι εκεί βάζανε μαϊμού ρεπό ή έκαναν άλλη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.