Log in
A+ A A-

Κοινές εκδηλώσεις για τη γενοκτονία του ποντιακού και αρμενικού λαού προανήγγειλε από το Ερεβάν ο ΥΠΕΘΑ

«Η ιστορία των λαών μας είναι γραμμένη με αίμα το οποίο χύθηκε από το ίδιο μαχαίρι. Εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία του αρμενικού λαού και του ελληνισμού του Πόντου, θα προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις, γιατί οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους πεθαίνουν», είπε σε δηλώσεις του ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος μετά τις συναντήσεις που είχε στο Ερεβάν με τον Υπουργό Άμυνας Seyran Ohanyan και τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας Edward Nalbandian.

Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν, ο Π. Καμμένος, συναντήθηκε επίσης με Αρμένιους αξιωματικούς, αποφοίτους της ελληνικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με τους οποίους συνομίλησε στα Ελληνικά.
Επίσης, μετά την ενημέρωση που είχε στο Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, δήλωσε: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να δέχεται παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της και των χωρικών της υδάτων, από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η μισή Κύπρος παραμένει κατεχόμενη από τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας με άριστη εκπαίδευση, με ανταλλαγή αξιωματικών που εκπαιδεύονται και στις δύο χώρες, με άριστες σχέσεις με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη Ρωσία αποτελούν την εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.  Οι δύο λαοί μας είναι ενωμένοι σαν αδέρφια, το ίδιο θα είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Προχωρούμε με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας σε συνεργασία στην Αμυντική Βιομηχανία. Συνεργασία που θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας και βεβαίως τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων μας.  Τον ευχαριστώ πολύ γιατί με ενημέρωσε για όλα τα προβλήματα της περιοχής και για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και για το θέμα της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία, ιδιαίτερα του ισλαμικού φονταμενταλισμού αποτελεί εχθρό για όλες τις ελεύθερες χώρες».