Συνάντηση Παυλόπουλου-Πούτιν στη Μόσχα
- Written by E.Tsiliopoulos
Έτος ελληνορωσικής φιλίας ανακηρύχθηκε και επισήμως το 2016 από κοινού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ρώσο ομόλογο του, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή τους, την Παρασκευή στη Μόσχα.
Ο κ. Πούτιν δήλωσε πως στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν 37 συνολικά εκδηλώσεις και στις δυο χώρες με σημαντικότερες εκείνες, που θα πραγματοποιηθούν στο Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, καθώς και στο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.
Παράλληλα, ο κ. Πούτιν έδωσε έμφαση στην παρουσία αξιοσημείωτου αριθμού Ρώσων επιχειρηματιών στη ΔΕΘ, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αλλά και Ελλήνων επιχειρηματιών, στη διάρκεια του οικονομικού φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.
Όπως, άλλωστε, υπογράμμισε η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος, «με το οποίο μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί».
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι το έτος ελληνορωσικής φιλίας θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στη Ρωσία και την Ε.Ε θα λυθούν στη βάση θεσμικών διαδικασιών, που έχουν αποφασιστεί.
Σε ο,τι αφορά τις κοινές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης με κορυφαία την τρομοκρατία και τη συριακή κρίση, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «παρά τα προβλήματα μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε., είναι προβλήματα, που θα πρέπει να τα λύσουμε από κοινού».
Latest from E.Tsiliopoulos
- €1.6 Billion to Fund 352 Projects Across Attica
- The passport of the Chinese woman who has been missing for four months was found torn in the Galatsi Grove.
- Greek-American matchmaker charges $5,000 a month to find love in New York
- The iconic GREGY project at the Hellenic-American Chamber of Commerce Conference at the TIF
- Thessaloniki: Two Afghanis under scrutiny for the fall of a 15-year-old from a hotel -