Log in
A+ A A-

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς προχωρώντας σε αποκλεισμούς εθνικών οδών και τελωνείων για περισσότερες ώρες.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν και άλλο την στάση τους, ενώ σχετικά με την προοπτική διαλόγου με τον πρωθυπουργό υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Όσον αφορά στα μπλόκα τα Τέμπη θα μείνουν κλειστά από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ μετά θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό αποκλεισμό του δρόμου.

Στην σύσκεψη της Νίκαιας στη Λάρισα, αποφασίστηκαν εξάωροι αποκλεισμοί δρόμων, και στη συνέλευση των αγροτών της Πελοποννήσου ο επ’αόριστον αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ η παλαιά εθνική θα κλείνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός στο ύψος των Κερδυλλίων Σερρών.

Στον Προμαχώνα ο δρόμος για το τελωνείο θα είναι έως τις 5 το απόγευμα.

Kλειστά αυτή την ώρα και τα διόδια των Αφιδνών από τους αγρότες.

Σε κινητοποίηση και οι αγρότες της ανατολικής Αττικής οι οποίοι από το πρωί έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, χωρίς ωστόσο να έχουν κλείσει τον δρόμο, στη διασταύρωση των λεωφόρων Παιανίας – Μαρκοπούλου και Κορωπίου – Αεροδρομίου.

Απαγόρευση της αστυνομίας για την είσοδο όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, σε πολλά σημεία, όπου υπάρχουν μπλόκα.

Επιπλέον, απεργούν σήμερα και αύριο οι παραγωγοί της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών προκειμένου να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα μπλόκα των αγροτών.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών έχει καλέσει σε συλλαλητήριο αύριο στις 3 στην Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica.