Log in
A+ A A-

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

Μετά από σαράντα ημέρες στους δρόμους οι αγρότες αποχωρούν από το ένα μπλόκο μετά το άλλο. Σήμερα το πρωί φεύγουν συντεταγμένα οι παραγωγοί από τη Νίκαια, τις Μικροθήβες και την λεωφόρο Μαρκοπούλου.

Σχετική απόφαση για την αποχώρησή τους από τους δρόμους έλαβαν χθες στο Κιλελέρ οι παραγωγοί των 68 μπλόκων, που συντάχθηκαν με αυτό της Νίκαιας, σε συνέλευση που πραγματοποίησαν μετά την γιορτή για την 106ης επετείου της εξέγερσης των κολίγων της Θεσσαλίας.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι ο αγώνας δεν σταματάει, αλλά απλώς αλλάζει η μορφή της πάλης. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο αλλά αν δεν το δουν οι αγρότες σε νόμο δεν πρόκειται να πειστούν. Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβούν οι αγρότες με πούλμαν στην Αθήνα όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό. Όσον αφορά τους αγρότες στο μπλόκο της λεωφόρου Μαρκοπούλου πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα εκδήλωση όπου προέβαλλαν σε προτζέκτορα όλες τις δράσεις του σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις, αλλά παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου. Όπως είπαν θα αποχωρήσουν στις 10.30 το πρωί από το σημείο. Επίσης, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τις εθνικές οδούς και οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου δηλώνοντας ότι τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές πάλης για να μην ταλαιπωρούν άλλο τον κόσμο με το κλείσιμο των δρόμων.

Από την άλλη πλευρά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Κρήτη. Όπως αποφάσισε η συντονιστική τους επιτροπή θα αποκλείσουν σήμερα το πρωί την Τράπεζα της Ελλάδος στο Ηράκλειο, ενώ παρόμοια κινητοποίηση θα γίνει και στα Χανιά. Επίσης, σχεδιάζουν και τον αποκλεισμό στα τελωνεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Καλούς Λιμένες, ενώ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο εκ νέου στην Αθήνα.