Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Πρωτοφανής η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Υπό «πολιορκία» από διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Λαοθάλασσα διαδηλωτών σε μία πρωτοφανή, για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, τουλάχιστον 20.000 εργαζόμενοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, 8.000 στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώ 4.000 στην κινητοποίηση των αντιεξουσιαστών.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιείται το μεσημέρι το κεντρικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, ενώ στη Βουλή κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η πορεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ η οποία στην ουσία έχει ακινητοποιηθεί στο ύψος της οδού Σανταρόζα, όπου είναι συγκεντρωμένες διάφορες ομάδες διαδηλωτών, όπως της Λαϊκής Ενότητας, του ΑΚΕΠ.
Εν τω μεταξύ, επί της οδού Πατησίων, στο ύψος του Μουσείου, υπάρχει σε εξέλιξη και άλλη μια προσυγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μελών  του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες θα ξεκινήσουν από  τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην Μητροπόλεως και ακολούθως θα ενωθούν με το κεντρικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Λόγω της απεργίας, δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα ταξί.

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Μετρό και τραμ θα εκτελέσουν δρομολόγια μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις προγραμματισμένες πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην απεργία. Συνολικά 66 πτήσεις της Olympic Air και της Aegean ακυρώνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).
Σήμερα και αύριο, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Επιπλέον, στην γενική απεργία, συμμετέχουν:
-Το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ).
-Το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.
-Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι,
-καθώς και οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες και το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.

Παραλύει και ο χώρος της υγείας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν όλοι οι υγειονομικοί.

Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ ανοιχτά θα είναι μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Επίσης, συμμετέχουν οι αυτοαπασχολούμενοι, «χειρόφρενο» τραβά η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών, μαζί με τους παραγωγούς.

Κλειστά είναι τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα. Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων και τον τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Επίσης σήμερα δεν πραγματοποιούνται κηδείες, καθώς στην κινητοποίηση μετέχουν και τα γραφεία κηδειών.

Αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής ακυρώνονται οι παραστάσεις «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Ο γάμος του Φίγκαρο» λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην απεργία.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία για την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων.

Η Αθήνα στο κέντρο θυμίζει «φρούριο», ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου σε παράλληλο χρόνο με την πορεία των εργαζομένων θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών.

Παρά τις δηλώσεις στήριξης του αγώνα των εργαζομένων από κυβερνητικά στελέχη, στο Μαξίμου υπάρχει έντονη ανησυχία για εκδήλωση επεισοδίων, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου γίνεται η διαπραγμάτευση.

Kοινό ψηφισμα επέδωσαν ΓΣΕΒΕE – ΕΣΕΕ στο υπουργείο Oικονομικών

Πορεία από την οδό Μητροπόλεως, μέσω της οδού Ερμού, στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη σημερινή γενική απεργία.

Οι πρόεδροι των δύο συνομοσπονδιών, Γιώργος Καββαθάς και Βασίλης Κορκίδης, επέδωσαν κοινό ψήφισμα στην υποδοχή του υπουργείου με προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα.

Ο κ. Καββαθάς, επικεφαλής της ΓΣΕΒΕΕ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της απόσυρσης από τον διάλογο σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν δείξει διατεθειμένη να συζητήσει τις προτάσεις των Εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών.

Αυτή την ώρα, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, μαζί με συνδικάτα, συλλόγους Εμπόρων και ομοσπονδίες (κρεοπωλών, οδηγών φορτηγών, πρατηριούχων, ηλεκτρολόγων, πρακτόρων ΟΠΑΠ, φοροτεχνικών, εκτελωνιστών) ενώνουν τη φωνή τους στο Σύνταγμα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.