Log in
A+ A A-

Πανελλαδικό «λουκέτο»

Γενική απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 24ης κινητοποίησης που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων στις 11 το πρωί  στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πρόκειται για την 32η γενική απεργία των συνδικάτων από το 2010 με στόχο να στείλουν σαφές μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την τρόϊκα, με φόντο την κρίσιμη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η ΕΛΑΣ, βγάζοντας στο δρόμο αύρες εκτόξευσης νερού για την αποφυγή επεισοδίων.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι.

Μετρό και ηλεκτρικος θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δύο τα συλλαλητήρια: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν στις 11 το πρωϊ στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμενα στα λιμανια καθ΄όλη την διάρκεια της ημερας, ενώ προβλήματα αναμενονται στις πτήσεις λόγω της συμμετοχής των ελεγκτων εναεριας κυκλοφορίας στην κινητοποίηση.


Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τις πολεοδομίες και οι τραπεζοϋπαλληλοι.