Log in
A+ A A-

Άρση ασυλίας για Ηλιόπουλο και Κακλαμάνη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο αποφάσισε να εισηγηθεί η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. Ο βουλευτής παρότι κατηγορείτο για παράνομη οπλοφορία και αποδείχθηκε ότι είχε άδεια οπλοφορίας η επιτροπή ψήφισε υπέρ της άρχης ασυλίας του πλην του ΠΑΣΟΚ το οποίο καταψήφισε. Μάλιστα όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας «δεν θέλω να δώσω σε κανέναν άλλοθι και να γίνει δίωξη για κάτι που δεν ευσταθεί στο δικαστήριο,καθώς ο κ. Ηλιόπουλος την επίμαχη περίοδο κατείχε άδεια οπλοφορίας».

Η επιτροπή δεοντολογίας εισηγείται την άρση ασυλίας και του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη – κατόπιν και δικού του αιτήματος- για μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ένας δασάρχης για την κατασκευή πάρκινγκ σε αλσύλλιο του κέντρου της Αθήνας.

Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη τάχθηκε η επιτροπή δεοντολογίας για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος όσο ήταν αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς ο βουλευτής αθωώθηκε ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επίσης η επιτροπή δεν ήρε την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς καθώς εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μια υπόθεση πολιτικής αντιπαράθεσης.

ΣΚΑΪ