Log in
A+ A A-

Στυγερή δολοφονία ομογενή στον Καναδά

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική ομογένεια του Τορόντο από την στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Μάθιου Στάικου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τρεις σφαίρες αγνώστου άνδρα, που καταζητείται από την Αστυνομία.

 

Ο 37χρονος ομογενής βρέθηκε νεκρός από ομάδες πρώτων βοηθειών, που είχαν ειδοποιηθεί λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η αναφορά για το περιστατικό έγινε στις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας, όταν έγινε λόγος για τρεις πυροβολισμούς στην συμβολή της Bay Street και της Yorkville Avenue.  Ο Μάθιου Στάικος φέρεται να είχε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως δολοφονία.

Ο Μάθιου Στάικος είναι το 36ο θύμα δολοφονίας στην πόλη για το 2018. Η νεκροψία του είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Το μήνυμα του Ελληνα πρέσβη

Ο Ελληνας πρέσβης στον Καναδά κ. Δημήτριος Αζεμόπουλος προχώρησε στην εξής ανάρτηση

«Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Ελληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά. Σήμερα το βράδυ λοιπόν μου είναι ειλικρινά τόσο μα τόσο δύσκολο να πιστέψω την είδηση της απώλειάς του. Τον γνώρισα την εποχή που προσπαθούσε να καταξιωθεί. Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα κατάφερνε και ότι θα έφτανε ψηλά.

»Ποτέ μου όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έφευγε από κοντά μας τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο βίαια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Ανθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας. Είμαι σίγουρος όμως ότι η ψυχή του έχει βρει ήδη τη θέση της κάτω από το αιώνιο φως του Θεού στον οποίο και ο ίδιος πίστευε. Τα πλέον θερμά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο».

Ποιος ήταν ο Μάθιου Στάικος

Ο Μάθιου -Ματθαίος- Στάικος ήταν πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox.

Η Vleepo, είναι μία ελληνική startup που κατόρθωσε να διαγράψει μια σημαντική πορεία με έδρα τη Λάρισα. Πρόκειται για ένα application για κινητά, το οποίο είναι η εξέλιξη των search tool και εργαλείων επικοινωνίας.

Ο Μ. Στάικος γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πριν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές του δημιούργησε με τον αδελφό του την εταιρεία με την επωνυμία Torch Mobile, με γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την εταιρεία Research In Motion (RIM) κατασκευάστρια των θρυλικών συσκευών BlackBerry. Ο ίδιος υπήρξε και τεχνικός διευθυντής, τεχνολογιών Web της RIM.

Το 2017 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην αθηναϊκή εφημερίδα «Καθημερινή» για την απόφασή του να ιδρύσει μία επιχείρηση startup στην Ελλάδα.

Ο Μάθιου Στάικος ήταν γιος του κατασκευαστή Νίκου Στάικου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λιβαδειά.