Log in
A+ A A-

Ομογενής ανάμεσα στους 12 νεκρούς στη σφαγή στην Καλιφόρνια

Πρόκειται για τον 27χρονο Τηλέμαχο «Τελ» Ορφανό, ο οποίος είχε επιζήσει, αν και τραυματίας, από το μακελειό στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017 με τους πάνω από 58 νεκρούς

Ένας Έλληνας ομογενής βρίσκεται ανάμεασ στους 12 νεκρούς από την επίθεση του πρώην πεζοναύτη σε μπαρ της νότιας Καλιφόρνιας.

Πρόκειται για τον 27χρονο Τηλέμαχο «Τελ» Ορφανό, ο οποίος, μάλιστα, ήταν παρών και στο μακελειό στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017 με τους πάνω από 58 νεκρούς.

Ο Ορφανός είχε υπηρετήσει για 2,5 χρόνια στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον πατέρα του ο Ορφανός είχε τραυματιστεί στην επίθεση στο Λας Βέγκας αλλά είχε βοηθήσει πολλούς να σωθούν.

Η μητέρα του έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη το απόγευμα της Πέμπτης ξεκινώντας με τη φράση «ο γιος μου ήταν στο Λας Βέγκας και γύρισε σπίτι. Χθες δεν γύρισε. Δεν θέλω προσευχές, δεν θέλω καλές σκέψεις. Θέλω έλεγχο στην χρήση των όπλων. Και ελπίζω κανείς να μην μου στείλει άλλες προσευχές. Θέλω έλεγχο στην χρήση των όπλων. Όχι άλλα όπλα».

Ο 27χρονος Ορφανός, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν στο μπαρ εστιατόριο ρέστοραν, τον τόπο όπου εκτυλίχθηκε το χθεσινό μακελειό. Έκανε όμως και δεύτερη δουλειά, αφού ήταν υπάλληλος της τοπικής εμπορικής επιχείρησης Infiniti of Thousand Oaks.

Στο προφίλ του στο Facebook αναφέρεται η θητεία του στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Από μικρός έδειχνε ενδιαφέρον για τα κοινά, και ως έφηβος είχε ανακηρυχθεί «eagle scout», ο υψηλότερος βαθμός διάκρισης στους Αμερικανούς Προσκόπους.


Μόλις διαδόθηκαν τα νέα του θανάτου του, συγκλονισμένοι οι φίλοι του «Τελ» δημοσίευσαν στα social media μηνύματα θλίψης για τον χαμό του γελαστού και καλόκαρδου παιδιού που γνώριζαν. «Δεν πιστεύω ότι έχεις φύγει, Τελ. Θα μου λείψουν τα αιώνια πειράγματά σου και οι προσπάθειές σου να με κάνεις να γελάσω όταν ήμουν πεσμένη», έγραφε η Ζόι Ρόμνεϊ κάτω από μια φωτογραφία όπου ποζάρει με τον αδικοχαμένο νεαρό.