Log in
A+ A A-

Α. Σαμαράς: "Όχι νέα οικονομικά μέτρα - το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης"

Την αισιοδοξία του ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την Ελλάδα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.  Δεσμεύσεις για τέλος στα οικονομικά μέτρα και μέριμνα ανακούφισης χαμηλοσυνταξιούχων και ενστόλων.

 "Μερικοί λένε ότι θα χρειαστούμε είκοσι και τριάντα χρόνια, για να επιστρέψουμε στα επίπεδα ευημερίας που ήμασταν πριν την κρίση.

Άλλοι λένε ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ, τουλάχιστον στις επόμενες δύο τρείς γενιές. Είναι αλήθεια όλα αυτά; Απαντώ: Όχι, είναι ψέματα! Αυτή τη στιγμή, οι πιο συντηρητικοί υπολογισμοί θεωρούν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στα επίπεδα ευημερίας που ήταν πριν την κρίση, γύρω στο 2020!".  Με αυτόν τον τρόπο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι δύσκολες καταστάσεις για την οικονομία σταδιακά θα περάσουν στο παρελθόν.

«Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το Grexit έγινε Grecovery. Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά», είπε ο Πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει ότι σύντομα η Ελλάδα δεν θα έχει ανάγκη να δανείζεται και πως αυτό θα είναι η πραγματική απελευθέρωσή της.

"Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας, χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε πολύ επιθετικούς τόνους για τον ΣΥΡΙΖΑ.  Παρά το γεγονός ότι δεν τον κατανόμασε καθόλου στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε μύδρους για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ισχυριζόμενος πως πρόκειται για μια από τις δυνάμεις που επιθυμεί να αποτύχει η προσπάθεια της εξόδου από την κρίση.

"Μακάρι να είχαμε απέναντί μας μια αντιπολίτευση που στήριζε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Δεν περιμέναμε, ασφαλώς, να συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Τουλάχιστον να στηρίζουν τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά αυτοί είναι αντίθετοι, όχι μόνο με την πολιτική μας.  Είναι αντίθετοι με ο,τιδήποτε βγάζει τη χώρα από την κρίση.  Είναι ένα ανεπανάληπτο, πρωτοφανές ρεσιτάλ του πιο ανυπόφορου λαϊκισμού και της πιο κραυγαλέας υποκρισίας!", ήταν η εισγαγωγή του Πρωθυπουργού, για να συνεχίσει υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταψηφίσει μέχρι σήμερα όλες τις μεταρρυθμίσεις που καταπολεμούσαν την σπατάλη δημοσίου χρήματος και την διαφθορά.  Όμως, εκτός αυτού, άφησε σαφείς υπόννοιες και για φιλική στάση του κόμματος προς πυρήνες της τρομοκρατίας.

"Καταγγέλλουν όταν μπαίνει η Αστυνομία σε πανεπιστημιακούς χώρους και αποκαλύπτει κρησφύγετα κουκουλοφόρων και τρομοκρατών που παρέμεναν εκεί επί Δημοκρατίας, επί χρόνια. Μας κατήγγειλαν ακόμα κι όταν μπήκε η Αστυνομία στα Γιάννενα σε κτίριο δημόσιου νοσοκομείου που – αν είναι δυνατόν - είχαν καταλάβει οι αναρχικοί και κρατούσαν από το 2008!".

Σε ό,τι αφορά στην Χρυσή Αυγή, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για νεοναζί, οι οποίοι επικαλούνται την Πατρίδα αλλά, παράλληλα, υποστηρίζουν τους χειρότερους τυρράνους που γνώρισε ποτέ.

"Και τα δύο άκρα περιφρονούν τη δημοκρατία, περιφρονούν το νόμο και καλλιεργούν την αυθαιρεσία.  Δεν έχουν προτάσεις για το αύριο, γιατί δεν τους ενδιαφέρει το αύριο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διχάσουν την Ελλάδα και να τη σύρουν σε νέους διχασμούς.  Κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί κανείς τους δεν μπορεί να κυβερνήσει. Το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν μεταξύ τους πάνω στα ερείπια της χώρας. Δεν θα τους περάσει!", κατέληξε ο κ. Σαμαράς, εμφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή ως "δυο άκρα" και όψεις του ίδιου νομίσματος.

Τέλος, αναφορικά με το μακεδονικό, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα "δεν διαπραγματεύεται την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας", την ίδια στιγμή που δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα που έχει ξεσπάσει με την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Media

Η Ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ