Log in
A+ A A-

Ατελείωτη τραγωδία - Στους 81 οι νεκροί και συνεχίζεται η αναζήτηση

Στους 81 ανέρχεται πλέον ο θλιβερός απολογισμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική (Μάτι, Νέος Βουτζάς) και οι τραυματίες στους 187.

 

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για 79 νεκρούς.

Ωστόσο, λίγο αργότερα κατάληξε ένας 84χρονος εγκαυματίας που ενοσηλευόταν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Παράλληλα, μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής μέσα στην οικία της, στην οδό Χρυσανθέμων, στο Μάτι. Ετσι πλέον, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει στους 81.

«Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων. Διευκρινίζεται ότι επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει για αυτό τις αρμόδιες αρχές», τόνισε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και πρόσθεσε:

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199».

71 εξακολουθούν να νοσηλεύονται
Η Πυροσβεστική εξακολουθεί να κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους. Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε 187 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 23 παιδιά. 71 ενήλικες παραμένουν σε νοσηλεία, εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι.

Έντεκα παιδιά παραμένουν για νοσηλεία στο Παίδων. Τα περισσότερα από αυτά θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

«Οι δέκα άνθρωποι που παραμένουν διασωληνωμένοι είναι εγκαυματίες οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του ΕΚΕΠΥ.

«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες ώρες γι' αυτό όσοι από εμάς μπορούμε να δώσουμε αίμα ας το κάνουμε γιατί αυτό θα σώσει τους συνανθρώπους μας» τόνισε ο ίδιος.